Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden i-a pregătit lui Putin o 'capcană americană' la summitul de la Geneva

vestidinrusia.ro
putin biden sua rusia

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, îi pregătește lui Vladimir Putin, la apropiatul summit de la Geneva, ”o capcană”, folosită deja de nenumărate ori de SUA în relațiile cu Moscova, susține publicația Strategic Culture, citată de agenția Rambler.

În opinia autorului articolului, Rusia trebuie să rămână circumspectă la inițiativele ”de pace” ale SUA. Frumosul gest făcut, în urmă cu 10 ani, de Secretarul de Stat de la acea dată, Hillary Clinton, colegului ei rus, Serghei Lavrov sub forma unei ”resetări” a relațiilor, ilustrează cât se poate de limpede metodele tradiționale folosite de Washington în privința Moscovei. Acel ”buton” simbolic a condus, într-un final, la participarea activă a Statelor Unite la Euromaidanul ucrainean și la instalarea, la Kiev, a unui regim proamerican.

Acum, când Rusia dorește cu tărie să ocupe un loc printre principalele puteri ale lumii, iar Statelor Unite vor să păstreze monopoul măreției, americanii nu vor merge nici în ruptul capului în întâmpinarea Rusiei.

Moscova nu trebuie să acorde atenție falsei bunăvoințe a Washingtonului, crede autorul materialului din Strategic Culture, Tim Kirby.

”Rușii s-au obișnuit să considere că oamenii care zâmbesc prea des sunt jalnici, săraci cu duhul și, în general, inofensivi. Politicienii americani au știut intuitiv să folosească acest lucru, prefăcându-se, în timpul negocierilor, nătăfleți naivi și creduli”, se arată în articolul citat de Rambler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.