Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden îi îndeamnă pe migranți nu vină în SUA

CNN
Joe Biden

Preşedintele SUA, Joe Biden, le-a cerut marţi minorilor şi familiilor fără documente, protagonişti ai ultimului val de migraţie către Statele Unite, să rămână în ţările lor, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

''Nu veniţi (în SUA). Nu vă părăsiţi satul, oraşul sau comunitatea'', a declarat Biden într-un interviu la ABC News care va fi difuzat miercuri şi din care postul de televiziune a prezentat deja câteva fragmente.

Acesta a fost mesajul transmis de Biden pe fondul creşterii numărului de minori neînsoţiţi şi fără documente care în ultima săptămână traversează Mexicul în direcţia SUA, în pofida faptului că frontiera comună este închisă din cauza restricţiilor antiepidemice.

Casa Albă se află sub presiune pentru a da un răspuns la situaţia miilor de minori fără documente care se află în centre de detenţie frontaliere sau în adăposturi ale Departamentului Sănătăţii (HHS).

Citește și: Atac armat la trei spa-uri diferite în Georgia: 8 persoane ucise cu sânge rece

Potrivit postului CBS News, peste 4.200 de migranţi minori neînsoţiţi se aflau duminică în centre de detenţie provizorie ale Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor (CBP).

Confruntat cu această situaţie, Biden a trimis la începutul lunii o amplă delegaţie formată din consilieri de-ai săi pentru a vizita frontiera din statul Texas şi a luat mai multe măsuri, printre care mobilizarea pentru 90 de zile a Agenţiei Federale de Gestionare a Urgenţelor (FEMA), care să se ocupe de minori.

Totuşi, Casa Albă a evitat să descrie situaţia de la frontieră drept ''criză'', termen folosit în schimb de opoziţia republicană, şi insistă că este vorba despre ''o provocare'' şi ''o mare problemă''.

Întrebat marţi de jurnalişti, Biden a exclus posibilitatea de a vizita ''deocamdată'' frontiera cu Mexicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.