Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden îl bate pe Donald Trump: A făcut un buget de 6.000 de miliarde de dolari

Ekathimerini
Joe Biden

Preşedintele american, Joe Biden, se pregăteşte să prezinte un proiect al unui buget federal de chetuieli în valoare de 6.000 de miliarde de dolari (4.925 de miliarde de euro), dezvăluie The New York Times (NYT) joi, cu o zi înainte ca administraţia să prezente oficial bugetul, relatează Reuters.

Cotidianul, care citează documente la care a avut acces, precizează că preşedinţia preconizează să-şi finanţeze noile eforturi bugetare printr-o creştere a nivelului fiscalităţii întreprinderilor cu venituri mari şi că mizează pe un început al scăderii deficitului bugetar în deceniul 2030.

Joe Biden urmează să-şi prezinte vineri primul buget de când s-a instalat la Casa Albă, în ianuarie, al exerciţiului care începe la 1 octombrie.

El ar urma să-şi detalieze planul cu privire la cheltuieli masive, prezentate deja, în infrastructură şi cu familiile americane.

Reuters scrie că nu a putut contacta imediat Casa Albă pentru a comenta dezvăluirile NYT.

Opoziţia republicană nu a aşteptat acest nou buget pentru a-i reproşa preşedintelui democrat o multiplicare a cheltuielilor, prevestind o dispută în Congres în lunile viitoare.

”Se pare că pur şi simplu continuă să vină mii de miliarde”, denunţă senatoarea republicană Shelley Moore Capito, care coordonează elaborarea unei contrapropuneri la planul Biden cu privire la infrastructură, în valoare de 1.700 de miliarde de dolari.

Acest contraproiect preconizează o limitare la 928 de miliarde de dolari pe o perioadă de opt ani a unor cheltuieli angajate în vederea modernizării unor drumuri, poduri şi reţele feroviare sau dezvoltării reţelelor de telecomunicaţii rapide.

Democraţii au o majoritate asigurată în Camera Reprezentanţilor, însă Senatul este împărţit pe jumătate între cele două tabere, ceea ce-i dă vicepreşedintelui Kamala Harris puterea să tranşeze dacă va fi necesar.

Biden şi-ar putea preciza intenţiile cu privire la o eventuală creştere a mijloacelor Medicaid, un dispozitiv federal de asigurări medicale destinat celor mai săraci americani, dar şi ale altor prestaţii sociale.

El ar urma să prezinte totodată propuneri cu privire la ajutorul internaţional în vederea dezvoltării, imigraţie şi Apărare, în contextul în care a anunţat retragerea trupelor americane din Afganistan până la 11 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.