Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden îl ironizează pe Donald Trump

abc.net.au
biden trump

Preşedintele american Joe Biden l-a ironizat pe contracandidatul său la alegerile prezidenţiale din SUA din toamna acestui an, republicanul Donald Trump, pe care l-a comparat cu ''un băieţel de şase ani'', la cina anuală a corespondenţilor de presă la Casa Albă, transmit AFP şi Reuters, relatează Agerpres.

Numeroşi invitaţi de marcă, jurnalişti sau celebrităţi, au sosit la hotelul Hilton din capitala federală a SUA, în momentul când în faţa intrării se adunaseră aproximativ 100 de manifestanţi împotriva războiului din Fâşia Gaza. Aceştia le-au cerut jurnaliştilor prezenţi să boicoteze evenimentul.

În interiorul clădirii, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas nu a ocupat totuşi prima poziţie.

Joe Biden (81 de ani) a folosit acest prilej pentru a-l ironiza pe fostul preşedinte Donald Trump (77 de ani), criticând lipsa de maturitate a acestuia. ''Da, vârsta este o problemă. Eu sunt un bărbat matur, care candidează împotriva unui băieţel de 6 ani'', a glumit Biden.

Ulterior, el a adăugat, referindu-se la miliardarul republican: ''Vârsta este singurul lucru pe care îl avem în comun. Vicepreşedinta mea de fapt mă susţine''.

Prezenţa preşedintelui SUA la această gală se înscrie în lunga tradiţie a evenimentului, întreruptă în timpul mandatului lui Donald Trump la Casa Albă.

Cina este organizată de Asociaţia corespondenţilor de presă la Casa Albă. În timpul galei sunt acordate premii, precum şi burse pentru studenţi la jurnalism.

Potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, o asociaţie înfiinţată la New York, cel puţin 97 de jurnalişti au fost ucişi şi cel puţin 16 au fost răniţi de la începerea războiului dintre Israel şi Hamas, în 7 octombrie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.