Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden: 'Inflația este în mare parte vina lui Vladimir Putin'

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că inflația vertiginoasă „este în mare parte vina” președintelui rus Vladimir Putin, în ciuda faptului că inflația a început să crească cu mult înainte de invazia Ucrainei de către Putin, relatează Fox News.

Biden s-a adresat democraților la retragerea membrilor lor din Philadelphia, unde a abordat creșterea inflației în SUA, punând vina inflației pe seama lui Putin, pe fondul războiului său din Ucraina, precum și al pandemiei de COVID-19.

„Un al doilea mare motiv pentru inflație este Vladimir Putin”, a spus Biden. „Din momentul în care și-a pus peste o sută cincizeci de mii de soldați la granița cu Ucraina, prețul benzinei în ianuarie a crescut cu 75 de cenți, iar Putin a început să adune trupe de-a lungul graniței”. „Nu vă înșelați, inflația este în mare parte vina lui Putin”, a mai spus Biden.

Războiul lui Putin din Ucraina a dus la creșterea prețurilor la combustibil, dar inflația a fost o problemă politică pentru Biden cu mult înainte de invazia rusă. Economiști din întregul spectru politic au indicat cheltuielile democraților ca un factor determinant al inflației în Statele Unite.

Steven Rattner, un fost oficial al Departamentului Trezoreriei sub administrația Obama, a declarat anterior că cheltuielile în planul american de salvare al președintelui Biden au fost „păcatul original” care a provocat inflația. „Păcatul inițial a fost Planul american de salvare de 1,9 trilioane de dolari, adoptat în martie. Proiectul de lege – aproape complet nefinanțat – a încercat să contracareze efectele pandemiei de COVID concentrându-se mai degrabă pe stimularea cererii decât pe investiții”, a spus Rattner în noiembrie 2021. „Acest lucru a contribuit la nivelul inflației de astăzi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.