Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden își anulează o serie de întâlniri importante: situație dezastruoasă în SUA

bbc.com
biden lacrimi

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a anulat o importantă călătorie în Asia şi se va întoarce mai devreme la Washington pentru discuţii în vederea evitării unei posibile situaţii catastrofale de incapacitate de plată a datoriilor, a anunţat marţi Casa Albă, potrivit AFP.

Biden zboară miercuri în Japonia pentru un summit G7, dar opririle ulterioare în Papua Noua Guinee şi Australia au fost anulate, pentru a face faţă situaţiei interne privind creşterea limitelor de împrumut ale SUA.

"Preşedintele Biden se va întoarce în Statele Unite duminică, după încheierea Summitului G7, pentru a se asigura că Congresul ia măsuri până la termenul limită pentru a evita intrarea în incapacitate de plată", a transmis Casa Albă, într-un comunicat.

"Preşedintele şi echipa sa vor continua să lucreze cu liderii Congresului pentru a obţine un acord bugetar care să poată ajunge pe biroul preşedintelui", se mai atată în declaraţie.

Biden și-a schimbat tot programul

După Summitul G7, Biden ar urma să participe la o reuniune a liderilor Quad la Sydney, care reuneşte Statele Unite, Australia, Japonia şi India.

Dar Casa Albă a precizat că Biden l-a sunat pe premierul australian Anthony Albanese pentru a-l informa că vizita a fost anulată şi l-a invitat pentru o vizită de stat la Washington la o dată nedefinită.

De asemenea, preşedintele american urma să viziteze Papua Noua Guinee, într-o primă călătorie "istorică" pentru un preşedinte american în exerciţiu, în contextul în care Washingtonul se luptă cu Beijingul pentru influenţă în regiune.

Pacificul de Sud a fost văzut ca o zonă retrasă din punct de vedere diplomatic după cel de-al Doilea Război Mondial, dar este o arenă din ce în ce mai importantă pentru ca puterile să concureze pentru influenţă comercială, politică şi militară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.