Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, mesaj de forță pentru Israel, după ultimele atentate teroriste

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele american, Joe Biden, i-a spus miercuri prim-ministrului israelian, Naftali Bennett, că "Statele Unite (stau) ferm şi hotărât alături de Israel în faţa (ameninţării) teroriste şi a tuturor ameninţărilor împotriva statului Israel", potrivit unui comunicat al Casei Albe, notează AFP.

Joe Biden a exprimat, de asemenea, în cursul unei discuţii telefonice, "cele mai profunde condoleanţe după oribilele atacuri teroriste" care au făcut 11 morţi într-o săptămână şi i-a propus premierului israelian "asistenţa" Statelor Unite, informează Agerpres. 

Statul evreu a început joi să îngroape persoanele ucise în trei atacuri consecutive: lângă Tel Aviv, marţi seară, în nordul Israelului, la Hadera, duminică, şi la Beer Sheva, un oraş important din sudul deşertului Negev, la 22 martie.

Atacurile au fost efectuate de un palestinian din Cisiordania ocupată pentru cel de marţi seară şi de arabi israelieni având legături cu mişcarea jihadistă pentru cele de la Hadera şi Beer Sheva.

"Israelul se confruntă cu un val de terorism arab ucigaş", a declarat Naftali Bennett, cerându-le israelienilor cu arme să nu iasă fără ele şi anunţând "peste 200 de interogatorii şi arestări".

Autorităţile israeliene se tem de un "val" de violenţe reamintindu-le pe cele de anul trecut, când altercaţii în Ierusalimul de Est, zona palestiniană a Oraşului Sfânt ocupată de Israel, au dus la ciocniri sângeroase pe Esplanada Moscheilor, apoi la război de 11 zile între Hamas şi Israel.

Dacă anul trecut războiul statul evreu a avut de înfruntat mişcarea Hamas, de această dată autorităţile se tem să vadă şi atacuri inspirate sau legate de organizaţia jihadistă Stat Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.