Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden o apără pe sportiva americană lesbiană reținută în Rusia: Brittney Griner este acuzată de trafic de droguri

joe biden notițe gafă

Președintele SUA, Joe Biden, i-a spus miercuri, la telefon, soției vedetei WNBA Brittney Griner că lucrează pentru a asigura eliberarea din Rusia cât mai curând posibil a acesteia, calificând drept "intolerabilă" detenția baschetbalistei, informează Mediafax.

Griner, care a jucat pentru un club din Rusia în afara sezonului, a fost arestată pe 17 februarie pe un aeroport din Moscova, când la percheziția bagajelor sale ar fi fost descoperite cartuşe de vaporizator şi „un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia. Ea a fost judecată săptămâna trecută, iar următoarea audiere este programată pentru joi. Dacă va fi declarată vinovată de acuzațiile de trafic de droguri, ar putea fi condamnată la 10 ani de închisoare.

În afara terenului, Griner a recunoscut că este lesbiană în 2013, la scurt timp după ce a fost selectată cu prima opțiune din draftul WNBA, și a fost prima sportivă lesbiană declarată care a primit un contract de sponsorizare din partea Nike.

Griner i-a trimis lui Biden o scrisoare săptămâna aceasta, în care îi spunea că este îngrozită că ar putea rămâne acolo pentru totdeauna. Vorbind cu soția lui Griner, Cherelle Griner, Biden a citit miercuri un proiect al scrisorii pe care o va trimite jucătoarei de baschet, a precizat Casa Albă. "Președintele a sunat-o pe Cherelle pentru a o asigura că lucrează pentru a asigura eliberarea lui Brittney cât mai curând posibil, precum și eliberarea lui Paul Whelan și a altor cetățeni americani care sunt reținuți pe nedrept sau ținuți ostatici în Rusia și în întreaga lume", a precizat Casa Albă într-un comunicat citat de Reuters.

Lui Biden i s-a alăturat în apel vicepreședintele Kamala Harris. A dat instrucțiuni echipei sale să rămână în contact regulat cu familia vedetei WNBA și cu familiile altor americani reținuți în străinătate, a adăugat Casa Albă.

Cazul lui Griner a atras atenția pe fondul războiului Rusiei în Ucraina. Puterile occidentale au impus sancțiuni Moscovei ca răspuns la invazia acesteia în Ucraina, iar relațiile dintre Rusia și SUA au ajuns în cel mai rău punct de la Războiul Rece încoace.

La prima audiere de vineri, Griner a fost informată că a fost acuzată de import intenționat de stupefiante. Ministerul rus de Externe a declarat miercuri că Griner poate face apel la sentință sau poate cere clemență după ce va fi pronunțat un verdict.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.