Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, pompier de serviciu în Orientul Mijlociu: sprijină Israelul, dar ajută și Palestina

Captura Youtube
joe biden

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va anunţa, în cursul turneului în Orientul Mijlociu, un plan de asistenţă în valoare de 100 de milioane de dolari pentru spitalele palestiniene din Ierusalimul de Est, afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com.

Conform unor oficiali americani, preşedintele Joseph Biden va vizita Spitalul Augusta Victoria din Ierusalim în cursul turneului programat să înceapă peste câteva zile. Cu această ocazie, preşedintele SUA va anunţa un plan de asistenţă în valoare de 100 de milioane de dolari peste spitalele palestiniene din Ierusalimul de Est, informează Mediafax.

În plus, Administraţia de la Washington va cere Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite şi Qatarului să ofere contribuţii semnificative pentru spitalele palestiniene, precizează oficiali de la Washington. În acest context, Emiratele Arabe Unite au anunţat deja o donaţie de 25 de milioane de dolari destinată Spitalului Makassed din Ierusalim.

Washingtonul a cerut contribuţii şi din partea Guvernului Israelului pentru spitalele palestiniene. Premierul interimar al Israelului, Yair Lapid, a discutat vineri, prin telefon, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în perspectiva vizitei preşedintelui american, aceasta fiind prima conversaţie directă la acest nivel din ultimii ani.

Preşedintele Biden se va afla în Israel pe 13-14 iulie, iar apoi va merge la Ramallah, în Cisiordania, pentru o întâlnire cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. Ulterior, Biden se va deplasa în Arabia Saudită, pentru o reuniune a Consiliului de Cooperare din zona Golfului.

Preşedintele SUA a semnalat, potrivit cotidianului The Jerusalem Post, că obiectivul turneului în Orientul Mijlociu este "aprofundarea integrării Israelului în regiune", sugerând astfel că ar putea fi normalizate relaţiile diplomatice cu state arabe. În ultimii ani, Israelul a normalizat relaţiile cu Emiratele Arabe Unite, cu Bahrainul şi cu Marocul. De asemenea, au fost iniţiate procedurile pentru normalizarea relaţiilor cu Sudanul.

Conform unor surse, Statele Unite şi Israelul depun eforturi pentru crearea unei alianţe de securitate cu state arabe în scopul contracarării atacurilor balistice iraniene în Orientul Mijlociu. Proiectul ar urma să conecteze o reţea de radare antiaeriene şi sisteme balistice din Arabia Saudită, Oman, Kuwait, Bahrain, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Irak, Iordania şi Egipt, prin utilizarea de tehnologie antiaeriană israeliană şi prin intermediul bazelor militare americane din Orientul Mijlociu. Proiectul s-ar putea concretiza în cursul turneului preşedintelui Biden în Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.