Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, privind închiderea unui cotidian critic la adresa puterii chineze: Locuitorii din Hong Kong au dreptul la libertatea presei

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a denunţat joi "o zi tristă" pentru libertatea presei în lume după închiderea Apple Daily, cotidian din Hong Kong critic la adresa puterii chineze, ca urmare a presiunilor din partea autorităţilor, scrie AFP.

"Locuitorii din Hong Kong au dreptul la libertatea presei", a subliniat preşedintele democrat într-un comunicat, denunţând atacurile Beijingului contra "instituţiilor democratice" din Hong Kong.

Apple Daily, cotidian pro-democrat constrâns să-şi înceteze apariţia, este un "bastion cu adevărat necesar al jurnalismului independent", a estimat preşedintele american.

Biden a solicitat Beijingului să-i elibereze pe jurnaliştii şi responsabilii din sectorul mass-media recent arestaţi la Hong Kong, scrie News.ro.

Redactorul-şef adjunct al Apple Daily, Chan Pui-man, a fost arestat săptămâna trecută pentru atentat la adresa securităţii naţionale.

Proprietarul cotidianului, magnatul de presă Jimmy Lai, este şi el în detenţie pentru implicarea în manifestaţiile din 2019 în favoarea democraţiei. El este acuzat conform legii securităţii naţionale, pasibil de închisoare pe viaţă. Alţi directori au ziarului au fost arestaţi iar activele îngheţate.

"A face jurnalism nu este o crimă", a scris Joe Biden în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.