Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden promite să înlocuiască uriaşul parc auto al administraţiei de circa 650.000 de vehicule cu modele electrice

CNN
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a promis luni că va înlocui parcul auto de circa 650.000 de vehicule al guvernului cu modele electrice, în contextul în care noua administraţie vrea să se concentreze pe promovarea energiilor curate, relatează Reuters.

"Guvernul federal deţine un parc enorm de vehicule, pe care le vom înlocui cu vehicule electrice produse chiar aici, în America, de lucrători americani", a spus Biden, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE - Ilie Bolojan aruncă în aer negocierile dintre USR-PLUS și PNL

Liderul de la Casa Albă a criticat regulile actuale care permit ca guvernul american să cumpere vehicule considerate a fi produse în SUA chiar dacă au multe componente fabricate în alte ţări.

Biden a spus că va remedia deficienţele legislative care permit ca părţi esenţiale precum motoare sau componente din oţel şi sticlă să fie produse în străinătate pentru vehicule considerate a fi fabricate în SUA.

Casa Albă nu a răspuns imediat întrebărilor Reuters despre perioada în care va fi prevăzută înlocuirea actualelor vehicule. Costul schimbării întregului parc auto al administraţiei este estimat la cel puţin 20 de miliarde de dolari.

Biden a semnat luni un decret care îndeamnă guvernul federal să achiziţioneze mai multe bunuri şi servicii de la companii americane, însă ordinul executiv nu abordează şi achiziţia de vehicule electrice.

În 2019, guvernul american deţinea 645.000 de vehicule, care aveau la bord 7,24 miliarde de kilometri şi consumau 1,4 miliarde de litri de benzină şi motorină, conform General Services Administration (GSA). Guvernul american a cheltuit 4,4 miliarde de dolari cu costurile vehiculelor federale în 2019, a precizat GSA.

Din totalul vehiculelor guvernului, numai 3.215 erau modele electrice în iulie 2020, conform GSA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.