Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden promite să lupte împotriva rasismului şi în favoarea reformelor în rândurile poliţiei

Agerpres
Joe Biden

Democratul Joe Biden, fost vicepreşedinte al SUA care candidează împotriva republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a promis să lupte împotriva rasismului şi în favoarea reformelor în rândurile poliţiei după moartea afro-americanului George Floyd, informează duminică dpa.

Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luna trecută, în Minneapolis (Minnesota) după ce un poliţist alb l-a ţintuit la pământ cu genunchiul timp de aproape 9 minute, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela, precizări despre a treia etapă de relaxare: ‘Vor fi multe surprize plăcute. Nu vreau să spun acum care din ele’

Într-un articol de opinie publicat sâmbătă în cotidianul Los Angeles Times, Biden a vorbit despre nevoia de "politici concrete şi de mult timp necesare pentru a combate rasismul sistemic".

"Dacă voi fi ales, în 100 de zile de la preluarea mandatului mă angajez să înfiinţez o comisie de supraveghere a poliţiei naţionale", a promis Biden. "Trebuie să implementăm reglementări poliţieneşti orientate cu adevărat spre comunitate şi să ne asigurăm că fiecare departament de poliţie din ţară trece printr-o revizuire comprehensivă a practicilor privind angajarea, pregătirea şi detensionarea, în timp ce guvernul federal trebuie să ofere instrumentele şi resursele necesare pentru punerea în aplicare a reformelor", a continuat Biden, în vârstă de 77 de ani.

Citește și: Firea: ‘Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că premierul s-a simțit bine azi în Centrul vechi din București’

Fostul vicepreşedinte a cerut Congresului SUA "să ia măsuri imediat" pentru a scoate în afara legii practici precum imobilizarea prin strangulare, transferul armamentului de război către forţele de poliţie locale, dar şi pentru a creşte supravegherea şi responsabilitatea şi a crea un model standard de folosire a forţei de către ofiţerii de poliţie.

Biden şi-a reluat apelurile la schimbare şi pe contul său de Twitter. "Avem nevoie să se facă dreptate. Şi avem nevoie de reforme reale ale forţelor de poliţie pentru a ne asigura că acest lucru nu se mai întâmplă vreodată. Am promis familiei lui George Floyd că nu va deveni încă un hashtag", a scris fostul vicepreşedinte american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.