Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden promite suficiente vaccinuri pentru toţi adulţii până la sfârşitul lui mai

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite vor dispune de suficiente vaccinuri împotriva COVID-19 pentru toţi adulţii americani "până la sfârşitul lunii mai", notează AFP preluat de agerpres.

"Ne-am propus să avem suficiente vaccinuri disponibile pentru toţi adulţii din America până la sfârşitul lunii mai", a declarat Joe Biden, care cu trei săptămâni mai devreme a avansat ca termen sfârşitul lunii iulie.

"Este un progres, un progres important", a subliniat el, insistând, totuşi, că acest lucru nu înseamnă că toţi adulţii americani vor fi vaccinaţi la acea dată.

"A avea vaccinuri disponibile nu este suficient. Avem nevoie de oameni care să facă injecţiile în braţele oamenilor, în milioane de braţe americane", a adăugat el.

Joe Biden a făcut anunţul într-o scurtă declaraţie în care a confirmat un acord între giganţii farmaceutici Merck şi Johnson & Johnson pentru a mări producţia de vaccinuri a acestuia din urmă.

"Este genul de colaborare între companii pe care am văzut-o în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial", a mai spus el.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a anunţat că centrele de producţie a vaccinurilor Johnson & Johnson lucrează în prezent "24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte".

Vaccinul Johnson & Johnson a obţinut autorizaţia de urgenţă de utilizare în SUA weekendul trecut, pentru adulţi de 18 ani şi peste. El prezintă două avantaje logistice semnificative: poate fi administrat doar într-o singură doză şi poate fi păstrat la temperatura frigiderului.

Johnson & Johnson s-a angajat pentru moment să livreze 100 de milioane de doze în Statele Unite până la sfârşitul lunii iunie.

"Veste excelentă, dar încă nu s-a terminat. Rămâneţi vigilenţi!", a concluzionat preşedintele american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.