Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești îngrijorătoare: Joe Biden recunoaşte că vor fi în continuare probleme cu inflația (VIDEO)

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a recunoscut marţi, într-un comunicat, că 'va fi nevoie de mai mult timp şi determinare pentru a face să scadă inflaţia', după publicarea unor statistici mai puţin bune decât se sconta în ce priveşte costul vieţii în Statele Unite, informează AFP.

În SUA, inflaţia pe un an a coborât la 8,3% în august de la 8,5% în iulie, conform indicelui preţurilor de consum (CPI) publicat marţi de Departamentul Muncii. Ea a rămas totuşi peste nivelul de 8% la care se aşteptau analiştii.

Citește și: Video | Biden, din nou ținta glumelor online: Președintele SUA s-a 'rătăcit' pe scenă

Chiar dacă inflaţia a încetinit puţin în august, datorită scăderii preţurilor la carburanţi, preţurile la chirii sau alimente, spre exemplu, continuă să crească, ceea ce constituie o problemă pentru Joe Biden cu două luni înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului, potrivit Agerpres.

'Va fi nevoie de mai mult timp şi determinare pentru a face să scadă inflaţia', a recunoscut Biden în comunicat.

El a salutat totuşi uşoara încetinire, care, potrivit preşedintelui, arată 'progrese suplimentare în reducerea inflaţiei mondiale în economia americană'.

Opoziţia republicană îi reproşează lui Biden că, prin politicile sale, a contribuit în mare măsură la creşterea inflaţiei.

Preşedintele american va ţine marţi după-amiază la Casa Albă o ceremonie legată de 'Inflation Reduction Act', planul său de luptă contra schimbărilor climatice şi pentru a ajuta gospodăriile să facă faţă inflaţiei pe termen mediu, plan pe care a reuşit să-l facă adoptat de Congres în august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.