Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden ridică miza: Propune un ajutor militar dublu pentru Ucraina, de zeci de miliarde de dolari

biden zelenski

Președintele Joe Biden va cere Congresului un proiect de lege de finanțare suplimentară de 33 de miliarde de dolari, menit să sprijine Ucraina în următoarele câteva luni, în timp ce războiul declanșat de Rusia intră într-o nouă fază.

Potrivit CNN, solicitarea, care vine în contextul în care războiul din Ucraina intră în a nouă săptămână, va include peste 20 de miliarde de dolari în asistență militară pentru Ucraina și 8,5 miliarde de dolari în ajutor economic.

De asemenea, pachetul este de peste două ori mai mare decât pachetul inițial de apărare de 13,6 miliarde de dolari pe care Congresul l-a adoptat luna trecută.

Cea mai recentă măsură semnalează un angajament pe termen lung al SUA de a stăvili încercarea președintelui rus Vladimir Putin de a extinde controlul națiunii sale asupra vecinului său și poate chiar mai departe.

„Cererea de finanțare a președintelui este ceea ce credem că este necesar pentru a permite succesul Ucrainei în următoarele cinci luni ale acestui război”, a declarat un oficial al administrației pentru Politico.

„Avem toate așteptările ca partenerii și aliații noștri să continue să ofere niveluri comparabile de asistență în continuare.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.