Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden se va adresa în faţa Adunării Generale a ONU pe 21 septembrie

economica.net
Adunarea generală ONU

Preşedintele SUA Joe Biden se va adresa pe 21 septembrie în faţa Adunării Generale a ONU la New York, a anunţat luni Casa Albă într-un comunicat, relatează AFP preluat de agerpres.

Reuniunea, care a avut loc în principal pe ecrane interpuse anul trecut din cauza pandemiei, se desfăşoară de data aceasta într-un format hibrid care combină intervenţiile în persoană şi la distanţă.

Aproximativ 100 de şefi de stat şi de guvern şi-au anunţat intenţia de a veni la New York, conform unei liste provizorii de participanţi.

Au fost impuse condiţii stricte, cu o prezenţă pentru fiecare delegaţie la sediul ONU limitată la şapte persoane şi la patru persoane pe delegaţie în amfiteatrul Adunării Generale. Este necesară vaccinarea anti-Covid sau testul negativ.

Joe Biden, aflat după o retragere haotică din Afganistan care i-a deranjat foarte mult şi pe unii dintre aliaţii Statelor Unite, va lansa astfel o serie de mai multe întâlniri diplomatice.

Pe 24 septembrie, Joe Biden îi va primi la Casa Albă pe premierii din Australia, India şi Japonia. El intenţionează astfel să reia ''Dialogul de securitate cvadrilateral'', un format pe care Washingtonul doreşte să se bazeze în faţa marilor ambiţii ale Chinei în zona Indo-Pacific, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.