Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden sfidează la Summitul Americilor: el vede uniformitate, în timp ce este atacat din toate direcțiile

www.gettyimages.com
biden summit

Preşedintele american, Joe Biden, a subliniat joi "unitatea" care există pe "problemele de fond" la Summitul Americilor, după ce liderii Argentinei şi Belize au criticat excluderea Cubei, Venezuelei şi Nicaragua de la eveniment, scrie AFP.

În pofida dezacordurilor cu privire la lista participanţilor, legat de problemele de fond ceea ce am auzit a fost aproape unitate şi uniformitate", a declarat Joe Biden, informează Agerpres. 

Preşedintele democrat a subliniat în special "acordul aproape total" cu privire la subiecte precum gestionarea imigraţiei şi lupta împotriva schimbărilor climatice şi a lansat un apel la o discuţie mai aprofundată asupra acestor probleme înainte de încheierea summitului, vineri.

Mai mulţi lideri, în special preşedintele mexican, Andrés Manuel Lopez Obrador, au boicotat evenimentul, protestând împotriva excluderii - în numele democraţiei - a Cubei, Venezuelei şi Nicaragua.

Critici puternice au fost emise şi joi la summit de către preşedintele argentinian, Alberto Fernández, şi premierul Belize, Johnny Briceno, acesta din urmă calificând decizia americană drept "neexcuzabilă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.