Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden și Alberto Fernandez doresc să consolideze relațiile dintre SUA și America Latină

laprensa.com.ar
Joe Biden, Alberto Fernandez

Şeful statului argentinian, Alberto Fernandez, a discutat luni cu preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, amândoi recunoscând interesul îmbunătăţirii relaţiilor din Washington şi America de Sud, potrivit preşedinţiei de la Buenos Aires, notează AFP, potrivit AGERPRES.

"Preşedintele argentinian l-a felicitat pe preşedintele ales pentru rezultatul la recentele alegeri şi a apreciat victoria acestuia ca o mare oportunitate de a crea relaţii mai bune cu scopul ca Statele Unite să regăsească America Latină", potrivit comunicatului de la Casa Rosada.

În cursul discuţiei telefonice, care a durat 35 de minute, Joe Biden i-a subliniat omologului său argentinian că "continentul are un mare potenţial, cu o democraţie solidă, iar noi avem un vast program pentru a lucra din Canada până în Argentina".

Citește și: Rusia, ENERVATĂ de anunțul Maiei Sandu privind retragerea trupelor din Transnistria: 'Poate duce la o destabilizare gravă'

"Doresc o relaţie solidă cu continentul" american, a adăgat Joe Biden, potrivit comunicatului.

"Ultimii ani au fost dificili pentru America Latină, dorim ca lucrurile să se schimbe şi vedem în dumneavoastră o alternativă", a declarat la rândul său Alberto Fernandez în atenţia preşedintelui american ales.

"Cu o relaţie matură şi solidă, ţînând cont de securitatea şi democraţiile de pe continent, sunt sigur că vom realiza unele lucruri împreună", a continuat preşedintele argentinian.

În cursul schimbului de păreri, cei doi lideri au adus în discuţie prietenia lor comună cu papa Francisc, de origine argentiniană.

"Doresc să acţionăm împreună pentru a face ca America Latină să avanseze şi sunt de părere că avându-l partener pe Sfântul Părinte vom reuşi", i-a mai spus Joe Biden preşedintelui Argentinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.