Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden şi preşedintele Mexicului au discutat despre relaţiile bilaterale şi imigraţie

Agerpres - Reuters
Andres Manuel Lopez Obrador

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, s-a întâlnit marţi, la Casa Albă, cu omologul său din Mexic, Andres Manuel Lopez Obrador, cu care a discutat despre consolidarea relaţiilor bilaterale şi despre problema imigraţiei, relateazî mediafax.

Întrevederea a avut loc la o lună după ce preşedintele Mexicului a decis să absenteze de la Summitul Americilor, organizat în oraşul Los Angeles. Liderul mexican nu a vrut să participe la acest summit în semn de protest faţă de neinvitarea liderilor administraţiilor de stânga din Cuba, Venezuela şi Nicaragua.

"În pofida titlurilor exagerate pe care le vedem uneori în presă, dumneavoastră şi cu mine avem o relaţie puternică şi productivă", a declarat Biden, potrivit agenţiei Reuters, la întâlnirea de marţi cu Andres Manuel Lopez Obrador.

Preşedintele Mexicului a remarcat că există potenţialul intensificării relaţiilor, inclusiv în cadrul Acordului comercial SUA-Mexic-Canada (USMCA).

Preşedintele SUA a catalogat imigraţia drept o "provocare a emisferei" nordice, dar nu a asumat angajamente concrete în relaţia cu Mexicul. Biden a anunţat recent vize suplimentare pentru imigranţii din America Centrală, iar Ministerul mexican de Interne a confirmat în iunie că Statele Unite vor oferi 300.000 de vize de lucru, jumătate pentru mexicani şi jumătate pentru imigranţi din state central-americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.