Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, victorie în alegerile primare democrate din Carolina de Sud: au fost temeri legate de popularitatea sa, în special în rândul alegătorilor de culoare

Newsweek
Joe Biden

Preşedintele Americii Joe Biden a câştigat, sâmbătă, alegerile primare democrate din statul Carolina de Sud, potrivit proiecţiilor realizate de Edison Research, citate de Reuters, scrie news.ro.

Deşi Biden s-a confruntat cu puţină opoziţie, votul a fost urmărit îndeaproape din cauza îngrijorărilor legate de popularitatea sa, în special în rândul alegătorilor de culoare.

Joe Biden este creditat cu 85.635 de voturi, adică 96,3%,,după 86 la sută din numărarea buletinelor de vot, cu mult în faţa celor doi rivali principali ai săi, Dean Phillips, membru al Congresului american din Minnesota, şi Marianne Williamson, autoarea unor cărţi de dezvoltare personală.

Donald Trump, pe calea unei noi înfrângeri?

"În 2020, alegătorii din Carolina de Sud au fost cei care au dovedit că toţi comentatorii se înşelau, au dat un suflu nou campaniei noastre şi ne-au pus pe calea victoriei", a declarat, într-un comunicat, staful de campanie al lui Joe Biden.

"În 2024, oamenii din Carolina de Sud au vorbit din nou şi nu am nicio îndoială că ne-aţi pus pe calea unei noi victorii prezidenţiale, iar pe Donald Trump (pe calea unei noi înfrângeri)", a adăugat acesta.

În timpul alegerilor primare democrate din 2020, Joe Biden şi-a văzut campania accelerată datorită votului negrilor din Carolina de Sud, care l-a propulsat apoi la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.