Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden vrea să reunifice familiile de imigranți despărțite de Administrația Trump

New York Daily News
copii imigranti

Noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, intenţionează să emită zeci de ordonanţe executive în primele zece zile de mandat, pentru reglementări în domeniul economic, pentru protejarea mediului, în sistemul medical şi în materie de imigraţie, informează publicaţia The Hill, potrivit Mediafax.

Potrivit unui plan obţinut de publicaţia The Hill, Joseph Biden va emite 53 de ordonanţe prezidenţiale în primele zece zile ale mandatului, pentru remedierea rapidă a unor politici elaborate de Administraţia Donald Trump şi pentru configurarea propriei abordări politice.

Primele decizii prezidenţiale vor viza redresarea economiei SUA, protejarea mediului înconjurător, domeniul medical şi imigraţia.

Noua Administraţie de la Washington se va concentra pe abordarea în mod prioritar a celor "patru crize" - pandemia, problemele climatice, economia şi inegalităţile sociale.

Citește și: Anunțul Ministrului Sănătății! Încep demiterile: Vor exista schimbări peste tot

Primele ordonanţe prezidenţiale vor decide obligativitatea purtării măştilor medicale la nivel federal, prelungirea moratoriului privind evacuările din case în cazul întârzierii achitării creditelor, anularea unor restricţii de călătorie impuse de Administraţia Donald Trump şi sistarea lucrărilor la zidul de la frontiera dintre SUA şi Mexic.

Joseph Biden intenţionează să reinstituie politici din timpul Administraţiei Barack Obama care vor reglementa strict transferul de echipamente militare departamentelor locale ale poliţiei, un subiect care a ajuns în centrul atenţiei în contextul protestelor antirasism.

De asemenea, Joseph Biden va pregăti organizarea în SUA a unui summit privind protejarea climei. În materie de imigraţie, ar urma să fie creată o structură federală pentru reunificarea persoanelor de origine străină separate de rude apropiate în timpul Administraţiei Donald Trump.

Vor fi emise ordonanţe în materie de recrutare a forţei de muncă, dar şi pentru reanalizarea operaţiunilor antiteroriste, inclusiv prin reinstituirea politicii care are obiectivul închiderii Penitenciarului militar de la Guantanamo Bay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.