Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Kerry anunţă încetarea ostilităţilor în Yemen din 17 noiembrie

yemen

Mişcarea armată houthi şi alianţa militară condusă de Arabia Saudită şi care luptă în Yemen au convenit asupra încetării ostilităţilor începând din 17 noiembrie, a anunţat marţi secretarul de stat american John Kerry, informează Reuters. Ambele părţi au fost de acord de asemenea să depună eforturi pentru formarea unui guvern de uniune, a adăugat el.

Războiul de aproape 20 de luni între gruparea houthi, sprijinită de Iran, şi guvernul preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, susţinut de Arabia Saudită, a făcut peste 10.000 de morţi şi mai mult de trei milioane de persoane strămutate. După discuţii în Oman, stat apropiat mişcării houthi şi Emiratelor Arabe Unite, un membru cheie al coaliţiei conduse de saudiţi în sprijinul lui Hadi, Kerry a declarat că a prezentat părţilor un document propunând un acord de pace ce include un apel pentru încetarea focului.

El a precizat că mişcarea houthi a fost de acord "să respecte termenii încetării ostilităţilor din 10 aprilie începând din 17 noiembrie, cu condiţia ca cealaltă parte să pună în aplicare acelaşi angajament". El s-a referit la o încetare a focului care a început în aprilie şi a durat până la sfârşitul lunii august, când negocieri de pace mediate de ONU în Kuweit s-au încheiat fără niciun acord, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.