Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Kerry: Ne intereseaza soarta Irak-ului, nu a premierului irakian!

kerry


Şeful diplomaţiei americane şi-a temperat, de asemenea, declaraţiile făcute în această săptămână în legătură cu o posibilă ''cooperare'' cu Iranul în dosarul irakian. ''Insist ca SUA să se uite la Irak. Nu este vorba de Maliki'', a declarat Kerry, în timp ce Washingtonul şi-a înmulţit criticile împotriva premierului irakian.

''Nimic din ceea ce preşedintele american, Barack Obama, va decide să facă nu va fi focalizat pe premierul Maliki, ci pe poporul irakian'', a declarat Kerry într-un interviu realizat miercuri de televiziunea NBCNews.

Kerry a reiterat că ''SUA sunt profund preocupate de Statul Islamic din Irak şi Levant (EIIL), mai radical decât Al-Qaida şi care ameninţă interesele SUA şi pe cele ale Occidentului''.

Întrebat în legătură cu o posibilă ''colaborare mână în mână'' cu Iranul în criza irakiană, Kerry a exclus acest lucru.

Luni, într-un interviu pentru Yahoo News, Kerry s-a declarat deschis pentru o colaborare cu Iranul, înainte ca administraţia sa să excludă orice cooperare militară între Washington şi Teheran.

Washingtonul şi Teheranul, care nu mai au relaţii diplomatice de 34 de ani, au discutat despre dosarul irakian marţi la Viena, pe marginea negocierilor dintre Iran şi marile puteri privind programul nuclear al Teheranului.

''Ceea ce ne interesează este de a comunica cu iranienii pentru ca ei să ştie clar ce gândim noi şi ca noi să ştim clar ce gândesc ei'', a explicat Kerry.

Premierul Maliki se află sub tirul criticilor americane care pun în cauză politica sa confesională în criza cu care se confruntă ţara sa, într-un moment în care preşedintele Obama examinează opţiunile sale pentru a ajuta Bagdadul să facă faţă EIIL.   Sursa: Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.