Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JPMorgan oferă clienților acces la șase fonduri criptografice diferite numai la cerere

www.stirileprotv.ro
JP Morgan

JPMorgan Chase a deschis în liniște accesul la șase fonduri criptografice în ultimele trei săptămâni, deoarece pare să ofere expunere criptografică pentru o varietate de clienți.

Astfel clienții privați ai băncii vor avea acum acces la un nou fond Bitcoin creat de firma de investiții criptografice New York Digital Investment Group (NYDIG).

NYDIG este deținut de Stone Ridge Asset Management și „Fondul de strategie Bitcoin Stone Ridge” oferă expunere la bitcoin prin piețele futures.

Fondul NYDIG se adaugă la cinci fonduri criptografice la care banca a deschis accesul luna trecută: Grayscale Investments Grayscale Bitcoin Trust , Bitcoin Cash Trust, Ethereum Trust și Ethereum Classic Trust, precum și Osprey Bitcoin Trust.

În timp ce instituția financiară tradițională a făcut un salt important oferind expunerea la criptare prin șase fonduri diferite, se pare că adoptă o abordare prudentă a modului în care oferă noile sale servicii de active digitale.

Potrivit unor surse nenumite citate de Business Insider, consilierii JPMorgan nu au voie să promoveze în mod deschis fondurile criptografice și pot efectua tranzacțiile numai la cererea clientului.

Fondurile Grayscale și Osprey sunt deschise tuturor utilizatorilor diferitelor sale platforme de gestionare a averii, inclusiv a aplicației sale auto-direcționate de tranzacționare Chase, în timp ce fondul NYDIG este deschis doar clienților bancari privați.

Gigantul bancar de investiții are o istorie complicată cu criptocurrency, după ce CEO-ul Jamie Dimon a descris Bitcoin drept fraudă în 2017.

Analiștii de la Goldman Sachs par să lucreze la unele dintre aceleași probleme, în ciuda faptului că firma lucrează activ pentru a oferi expunere sectorului.

În iunie, Jeff Currie, șeful global de cercetare a mărfurilor de la Goldman Sachs, a descris Bitcoin ca un activ „cu risc” similar cu cuprul. În aceeași lună, analiștii băncii au publicat un raport criptografic care a concluzionat că Bitcoin nu este „un stoc de valoare pe termen lung sau o clasă de active investibilă”.

Goldman Sachs oferă în prezent servicii de criptare printr-un birou de tranzacționare cu instrumente financiare derivate și o platformă de tranzacționare futures Bitcoin, care a fost lansată luna trecută. De asemenea, firma a depus cereri pentru un fel de ETF bazat pe DeFi la sfârșitul lunii iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.