Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ju Wenjun a triumfat în Sala Albastră a Universităţii Estului Îndepărtat din Vladivostok: Chinezoaica şi-a păstrat titlul de campioană mondială la şah

sah strategie surse plan

Chinezoaica Ju Wenjun (27 ani) şi-a păstrat titlul de campioană mondială la şah, după ce a învins-o pe rusoaica Aleksandra Goriacikina cu 2,15-1,5 puncte în partidele de departajare, vineri, la Vladivostok (Rusia), potrivit Agerpres.

Scorul între cele două a fost egal, 6-6, cu cele 12 partide de şah clasic, primele şase desfăşurate la Shanghai, iar următoarele şase la Vladivostok.

Citește și: Românii și-au pierdut răbdarea! Klaus Iohannis s-a panicat

Departajarea s-a făcut în urma a patru partide a câte 25 de minute, în Sala Albastră a Universităţii Estului Îndepărtat din Vladivostok. Goriacikina (21 ani) a fost aproape de victorie în prima partidă şi a dominat-o şi pe a doua, însă a eşuat de fiecare dată. Ju a câştigat partida a treia, după o abordare mai agresivă, iar în ultimul meci rusoaica nu a reuşit să obţină succesul, astfel că titlul mondial a rămas în posesia chinezoaicei Ju.

Meciul de titlu a avut o bursă de jumătate de milion de euro, cea mai mare din istoria şahului feminin, Ju Wenjun primind 275.000 de euro, iar Goriacikina 225.000 euro, potrivit EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.