Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juan Guaido își consolidează pozițiile: Parlamentul a aprobat noii ambasadori propuși de președintele interimar

Euronews
juan guaido

Parlamentul venezuelean, în care opoziţia împotriva preşedintelui Nicolas Maduro deţine majoritatea, a aprobat marţi numirea a încă şase ambasadori de către şeful legislativului, Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar şi recunoscut în această poziţie de circa 50 de state, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Legislativul a acceptat astfel solicitarea lui Guaido prin care acesta desemnează ambasadori în Republica Cehă, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Maroc şi Regatul Unit.

Citește și: Ieşire dură din interiorul Băncii Naţionale! Omul lui Mugur Isărescu ‘atacă la baionetă’

Anterior, liderul opoziţiei venezuelene a mai numit ambasadori în alte 27 de state, inclusiv România. În statele membre ale UE Juan Guaido a mai ales ambasadori şi în Spania, Germania, Franţa, Portugalia, Malta, Suedia, Austria, Danemarca, Belgia, Luxemburg şi Olanda. El a numit de asemenea un ambasador în SUA. Imediat ce el s-a autoproclamat ''preşedinte interimar'', în ianuarie, preşedintele Donald Trump l-a recunoscut ca înlocuitor al lui Maduro.

Citește și: Victor Ponta anunță încă o lovitură devastatoare încasată de Liviu Dragnea! Cine blochează marele plan al liderului PSD

Guvernul de la Caracas a denunţat luni că sediile sale diplomatice din SUA au fost ocupate cu forţa de ''persoane care beneficiază de sprijinul public al guvernului american şi care acţionează ca agenţi''. Această reacţie a survenit după ce Carlos Vecchio, reprezentant al lui Guaido în SUA, a anunţat că a preluat controlul asupra secţiei ataşaţilor militari din cadrul ambasadei Venezuelei la Washington, precum şi asupra unui sediu al consulatului venezuelean la New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.