Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juan Guaido, suspectat de implicare în 'sabotajul electric' din Venezuela

Euronews
juan guaido

Procurorul-șef din Venezuela, Tarek Saab, a anunțat marți că a cerut Curții Supreme să deschidă o investigație împotriva lui Juan Guaido, liderul opoziției și președinte interimar autoproclamat, suspectat de implicare în sabotarea rețelei electrice naționale, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Adunarea Națională din Venezuela a aprobat luni decretarea stării de alertă în urma unei întreruperi masive de energie care a afectat o mare parte din ţară. Autoritățile încearcă încă să redea alimentarea cu electricitate în mai multe zone din Venezuela.

Parlamentul a respins argumentul președintelui Nicolas Maduro potrivit căruia întreruperea alimentării cu energie electrică din ultimele zile a fost cauzată de sabotajul Statelor Unite și a atribuit-o gestionării incorecte și lipsei de investiții.

Citește și: Cristian Tudor Popescu îi critică în termeni duri pe Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea

Liderul opoziției a explicat că decretarea stării de urgență este necesară pentru a permite solicitarea de ajutor internațional în legătură cu pana de curent care afectează țara începând de joi.

Zone întinse din Venezuela au rămas începând de joi după-amiază fără curent electric, iar eforturile de remediere a situației progresează lent. Problemele electrice au afectat inclusiv spitalele, care au fost nevoite să-și folosească generatoarele doar pentru situații de urgență. Există informații neconfirmate că cel puțin 13 persoane au decedat în urma penei de electricitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.