Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jucătorii deplâng lipsa punctelor de clasament la Grand Slam-ul de la Wimbledon

Wimbledon

Jucătorii au fost dezamăgiți de retragerea punctelor de clasament de la Grand Slam-ul de la Wimbledon, dar au acceptat cu părere de rău decizia organelor de conducere, a declarat duminică tunisiana Ons Jabeur, numărul șase mondial.

Cel mai prestigios turneu de tenis din lume nu va acorda puncte de clasameny, în urma deciziei luate de către ATP și WTA Tours, după ce organizatorii turneului pe iarbă au decis să excludă jucătorii din Rusia și Belarus, din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Clasamentele determină capacitatea unui jucător de a participa la evenimente de tenis și de a primi locuri în clasament, iar absența acestora va reduce Wimbledon la un turneu demonstrativ.

„Este o decizie foarte dificilă, am discutat mult cu WTA. Îmi doresc ca ei să găsească o soluție, dar nu cred că se va schimba ceva în ceea ce privește absența punctelor", a declarat Jabeur reporterilor, după ce a părăsit Openul Franței, la capătul unei înfrângeri surprinzătoare în primul tur.

Ediția din acest an de la Wimbledon va fi prima în care jucătorii vor fi excluși pe motiv de naționalitate, după perioada imediat următoare celui de-al Doilea Război Mondial, când jucătorii germani și japonezi au fost interziși.

Organismele care guvernează tenisul au interzis la rândul lor Rusiei și Belarusului să participe la competițiile internaționale pe echipe în urma invaziei, pe care Moscova o numește „operațiune specială", dar au permis jucătorilor din cele două țări să concureze în calitate de neutri.

Măsura de la Wimbledon a fost condamnată de organismele de conducere a tenisului ca fiind discriminatorie, iar sancțiunea lor asupra turneului de Grand Slam pe iarbă va însemna că jucătorii nu vor putea să-și apere punctele câștigate în ediția din 2021.

„Mi-aș dori să avem puncte... pentru că nu este corect dacă renunțăm la toate punctele fără ca noi să apărăm ceva, mai ales că unii au avut finale, semifinale", a spus Jabeur.

Decizia de la Wimbledon a fost criticată de jucători de top, precum Rafa Nadal, de 21 de ori campion de Grand Slam, care a catalogat-o drept nedreaptă, în timp ce numărul unu mondial Novak Djokovic a declarat că nu susține decizia.

Djokovic, care va pierde cele 2.000 de puncte pe care le-a obținut câștigând trofeul de anul trecut, se numără printre cei care vor fi afectați și ar putea coborî în clasament.

„Este o decizie grea pentru toată lumea, pentru unii jucători este probabil foarte dureroasă", a declarat fostul campion la US Open Dominic Thiem, care a ratat Wimbledon 2021 din cauza unei accidentări.

Sloane Stephens, fostă câștigătoare a US Open, care face parte din Consiliul Jucătorilor WTA, a declarat că este regretabil pentru cei care vor pierde puncte, dar a susținut poziția turneelor.

„Decizia care a fost luată, evident, nu a fost luată cu ușurință", a spus ea. „Cred că e ca atunci când ești pus la colț și asta este tot ce poți face, cred că de aceea a fost luată această decizie și o susțin.

Când te uiți la principiile și la ceea ce reprezintă turneul nostru, discriminarea nu va fi niciodată tolerată. Sunt o mulțime de jucători care vor pierde puncte. Eu voi pierde puncte. Dar asta nu este ceea ce susținem noi ca turneu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.