Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jucătorul argentinian de tenis Juan Martin del Potro renunţă la turneul ATP 500 de la Rio

tenis

Jucătorul argentinian de tenis Juan Martin del Potro, fost număr 3 mondial, în prezent pe locul 753 în lume, nu va mai participa la turneul ATP 500 de la Rio de Janeiro, care va începe sâmbătă, au anunţat organizatorii, scrie EFE.

"Din păcate, Juan Martin del Potro nu va juca Rio Open. Întotdeauna a fost un vis să-l avem alături de noi şi am fost foarte aproape de a-l avea, însă nu va fi prezent aici. Îi dorim mult succes în viitor şi să ştie că aici va avea mereu uşile deschise'', au scris organizatorii turneului pe Twitter.

Juan Martin del Potro a fost învins de conaţionalul Federico Delbonis, cu 6-1, 6-3, marţi, în prima rundă a turneului ATP de la Buenos Aires, în ceea ce a însemnat primul său meci oficial după o pauză de 965 de zile.

Del Potro nu mai jucase, din cauza problemelor medicale, din data de 19 iunie 2019, iar săptămâna trecută a lăsat să se înţeleagă că turneul de la Buenos Aires ar putea fi ultimul din cariera sa.

''Astăzi este o pauză. Uşa rămâne deschisă, însă voi lăsa tenisul deoparte până când piciorul meu va fi mai bine. Dacă voi reuşi, voi pune pe masă şi alte cărţi. Pentru moment nu am nicio certitudine legată de Rio'', spunea atunci Del Potro, într-o conferinţă de presă, după meci, evocând turneul brazilian la care se gândea să participe din raţiuni comerciale.

Del Potro (33 ani) a fost aclamat, marţi, de circa 5.000 de spectatori, care i-au cerut să nu se retragă şi care au avut mesaje de simpatie la adresa tenismanului.

''Azi am dat totul, până la ultimul punct. Sunt fericit că ultimul meu meci, probabil, a avut loc pe un teren de tenis şi nu la o conferinţă de presă'', spunea Del Potro în faţa publicului. ''Poate nu ne vom revedea niciodată'', a mai spus jucătorul, cu lacrimi în ochi.

''Ca să spun sincer, este un moment care pe care nu-l doream niciodată. Sănătatea m-a făcut să iau această decizie. Nu am atâta forţă cât crede lumea. Cred că mi-am realizat toate visurile mele în materie de tenis. Azi vreau doar să pot dormi fără dureri'', explica jucătorul, potrivit Agerpres.ro.

Del Potro nu mai juca în circuitul profesionist de aproape trei ani din cauza unei accidentări la genunchi, iar sâmbătă a afirmat că la turneul din capitala Argentinei este vorba mai mult de ''un adio, decât o revenire'' şi că nu există un turneu ''mai bun decât cel de la Buenos Aires" pentru a se retrage.

Argentinianul de 1,98 m, supranumit Turnul din Tandil, a cunoscut ora sa de glorie la US Open în 2009, când l-a învins pe Rafael Nadal în semifinale, iar apoi pe Roger Federer în finală, în cinci seturi, devenind primul argentinian de la Guillermo Vilas, în 1977, care câştigă un turneu de Mare Şlem.

''Delpo'' a contribuit şi la prima Cupă Davis cucerită de Argentina, în 2016, câştigând un punct decisiv, al egalării, 2-2, contra croatului Marin Cilic, înainte ca Federico Delbonis să reuşească să aducă victoria.

Cel mai bun jucător argentinian din ultimii 20 de ani a obţinut şi două medalii olimpice, bronzul la Londra în 2012 şi argintul la Rio în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.