Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecarea cauzelor aflate pe rolul Tribunalului Sibiu a fost amânată în semn de protest

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Judecarea cauzelor aflate pe rolul Tribunalului Sibiu, cu excepţia celor în regim de urgenţă, a fost amânată începând de miercuri, printr-o decizie adoptată de către Adunarea Generală a judecătorilor din această instanţă, urmând ca joi, timp de două ore, să-şi suspende activitatea şi personalul auxiliar de specialitate, în semn de protest faţă de "iminenta abrogare" a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, potrivit unor comunicate.

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Sibiu, întrunită, potrivit hotărârii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a formula "un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor", a decis adoptarea unei forme de protest, în sensul amânării judecării cauzelor începând cu şedinţele stabilite din data de 22 ianuarie, precum şi suspendarea activităţii privind procedura prealabilă. 

"Măsurile adoptate nu se aplică cauzelor care se soluţionează în regim de urgenţă, în funcţie de specificul fiecărei secţii", potrivit sursei citate.. 

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Sibiu menţionează că săptămâna viitoare, în data de 29 ianuarie, într-o altă Adunare Generală a judecătorilor, o să fie reluate discuţiile în raport cu măsurile care se adoptă în mediul legislativ până la acea dată.

Citește și: Două noi focare de pestă porcină au fost confirmate de DSVSA Bihor

Magistraţii susţin că pensia de serviciu nu constituie un privilegiu, ci o compensaţie pentru incompatibilităţile şi interdicţiile la care sunt supuşi tocmai pentru asigurarea independenţei şi imparţialităţii lor, dar şi pentru condiţiile concrete în care se desfăşoară activitatea judecătorilor, în contextul actual. 

La rândul său, şi personalului auxiliar de specialitate din cadrul Tribunalului Sibiu a anunţat că va protesta, prin suspendarea activităţii joi, în intervalul orar 10,00-12,00, când nu va efectua niciun fel de activităţi specifice funcţiei şi nu va îndeplini niciun act de procedură. 

"Începând cu data de 27.01.2020 va fi întreruptă activitatea, pe o perioada ce va fi stabilită în cadrul adunărilor locale sindicale, ce vor avea loc joi, 23.01.2020", mai transmite Tribunalul Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.