Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoare membră a CSM, despre modificarea legilor justiţiei: 'Nu există nicio prevedere care să aducă o îngrădire a sistemului judiciar'

baltag gabriela

Judecătoarea Gabriela Baltag, membră a Consiliului Superior a Magistraturii (CSM), a vorbit duminică, la Antena 3, despre modificările legilor Justiției, spunând că nu există prevederi în pachetul legislativ care să îngrădească sistemul judiciar. Judecătoarea îl contrazice pe procurorul general Augustin Lazăr, care a criticat demersul parlamentar inclusiv printr-o declaraţie susţinută în sediul CSM.

Vezi şi: Ambasadorul SUA aruncă 'argumentul suprem': Rusia ar profita de modificarea legilor justiţiei

"Nu aș vrea să analizez declarațiile domniei sale. Regretabil este că s-au făcut pe holul CSM și pare că ăsta este adevărul. Am pretenția când vorbești de independența magistraților, să indici măcar un text de lege. În pachetul de legi nu există nicio prevedere, nu am găsit niciun text de lege care să aducă o îngrădire a sistemului judiciar. Constituția vorbește despre principiul care guvernează activitatea procurorilor, este și controlul ierarhic", a spus Gabriela Baltag.

Magistratul spune că susține inițiativa înființării unei Secții pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. "Salut această inițiativă. Nu o dată și nu de puțin timp aflam că judecătorii simt o presiune asupra lor, venită dintr-o anumită parte a sistemului judiciar. Nu sunt numai cazuri izolate. Ca să nu vă spun câte memorii însoțite de documente au venit spre noi, care prezentau presiunile făcute asupra judecătorilor din materie penală", a explicat Gabriela Baltag.

Potrivit judecătoarei, "propunerile (de modificare a legilor justiţiei - n.r.) sunt bune. Nu sunt excelente, ele pot fi îmbunătăţite, dar e ceea ce aşteptăm de 13 ani."

Vezi şi: Cine a modificat, de fapt, statutul procurorilor şi judecătorilor. Câte amendamente au avut CSM şi opoziţia

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.