Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Camelia Bogdan iese la atac: Plângere penală după excluderea din magistratură

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, a fost exclusă de CSM din magistratură, pentru că a predat cursuri în afara învățământului universitar, fiind plătită de o structură din subordinea Ministerului Agriculturii, exact în perioada în care trebuia să se pronunțe în dosarul ICA, în care ministerul era parte. Judecătoarea susține că este o victimă a unui plan pus la cale pentru eliberarea lui Dan Voiculescu și pentru blocarea recuperării prejudiciilor de la condamnați, motiv pentru care va sesiza organele de urmărire penală.

„Mesajul este clar de intimidare. Dacă eu sunt sancționată direct cu excluderea din magistratură, în condițiile în care o altă instituție, singura care avea competențe, a decis că nu sunt incompatibilă, se creează premizele ca și în celelalte dosare în care am pronunțat ordine de confiscare să mi se aplice aceeași sancțiune, iar alți judecători să fie descurajați să pronunțe ordine de confiscare. Singura posibilitate pe care o întrevăd este să se verifice dacă nu cumva în sistemul judiciar există o caracatiță care împietează aducerea la bugetul de stat a banilor obținuti prin săvârșirea de infracțiuni. Voi sesiza în acest sens organele de urmărire penală”, a declarat Camelia Bogdan într-un interviu pentru revista22.ro.

Vezi și: CEDO contrazice instanțele din România: LOVITURĂ pentru ofițerii acoperiți

Vezi și: EXCLUSIV - Topul partidelor care şi-au finanţat ilegal campania electorală de la locale

Judecătoarea susține că Agenția Națională de Integritate era singura instituție care avea dreptul să se pronunțe pe tema incompatibilității sale, iar ANI a stabilit că nu s-a încălcat nicio lege. Astfel, CSM ar fi acționat abuziv, iar Camelia Bogdan anunță că va contesta decizia la ÎCCJ.

Totul ar face parte, potrivit judecătoarei, dintr-un așa-numit „plan C” de scoatere din pușcărie a lui Dan Voiculescu. Planul A a reprezentat o încercare de dezincriminare a prin lege a infracțiunii de autospălare a banilor. Planul B era grațierea, deocamdată reușită.

„Și atunci au continuat cu acest plan C, miza lui fiind să se obțină o contestație în anulare, pentru ca domnul condamnat să piardă calitatea de parte la CEDO, sau să se revizuiască hotărârea, ca urmare a unei soluții favorabile adoptate de CEDO. Pentru aceasta era nevoie ca eu să fiu declarată incompatibilă și executantă și s-au lansat în spațiul public aceste speculații, că aș fi executat comenzi, că mi s-a aranjat un examen de promovare. Cu mențiunea că niciodată nu mi s-a aranjat un examen de promovare, pur și simplu am luat a patra notă la examen: fiecare dintre cei 22 de judecători înscriși la examenul de promovare în funcțiile de execuție din 1 iunie 2014 avea posibilitatea matematică să-l judece pe d-l Dan Voiculescu. S-a întâmplat ca eu să promovez examenul și să fiu repartizată la Secția a II-a. Cu executanții nu prea ține. Nici cu incompatibilitatea nu ține din punct de vedere legal, deoarece România are această instituție, Agenția Națională de Integritate, care a spus ca nu sunt incompatibilă. Dar se încearcă”, a mai afirmat Camelia Bogdan în interviul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.