Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Dana Gîrbovan desfiinţează boicotul din CSM: 'Este o răsucire la spate a mâinii Guvernului, răstoarnă echilibrul puterilor în stat'

timpolis.ro
dana girbovan

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat că cei șapte membri CSM care au boicotat plenul demonstrează că nu sunt de acord cu legea în vigoare, motiv pentru care nici nu o aplică, adăugând totodată că acțiunea lor poate fi tradusă ca o „răsucire la spate a mâinii Guvernului”.

„Cei 7 membri arată că nu sunt de acord cu legea în vigoare, motiv pentru care nici nu o aplică,. Rezumând, acesta este pesajul pe care il transmit. (...) Este o răsucire la spate a mâinii Guvernului, care este foarte periculoasă pentru că răstoarnă echilibrul puterilor în stat. Noi pretindem celorlalte puteri să nu facă presiune asupra noastră și să ne resepcte indepnendența, ar trebui să dăm dovadă de același respect și față de celalalte autorități și de rolul pe care-l are fiecare”, a declarat Dana Gîrbovan, la Marius Tucă Show, potrivit Mediafax.

Potrivit magistratului, cei șapte membri CSM ar fi trebuit să voteze în plen așa cum considerau.

„Dar nu pot printr-o acțiune de forță, o minoritate să blocheze aplicarea legii de către majoritate și nici cu justificări că ei ar vorbi în numele majorității judecătorilor și că asta își doresc. Au o lege pe care trebuie să o respecte. Vă puteți imagina ce înseamnă, venind de la cel mai înalt for, transmiterea unui astfel de mesaj: că legea este obligatorie atunci când noi suntem de acord cu ea”, a mai spus Gîrbovan.

Șapte membri ai CSM, printre care și Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, au cerut public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

Aceștia nu s-au prezentat la plenul de luni, de aceea ședința a fost amânată din lipsă de cvorum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.