Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Daniela Panioglu câştigă al cincilea proces cu CSM privind excluderea din magistratură

judecator justitie

Judecătoarea Daniela Panioglu câştigă al cincilea proces cu CSM privind excluderea din magistratură

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat, luni, decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 12 martie prin care judecătoarea Daniela Panioglu a fost exclusă din magistratură.

Acesta este al cincilea proces câştigat de judecătoare împotriva CSM, după ce a fost exclusă din magistratură tot de atâtea ori.

Daniela Panioglu a făcut parte din completul care l-a condamnat la şase ani închisoare pentru corupţie pe Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS.

"Admite contestaţia formulată de contestatoarea Panioglu Daniela împotriva hotărârii nr. 428 din 12 martie 2024 a Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători, pe care o desfiinţează. Respinge, ca rămasă fără obiect, cererea formulată de contestatoarea Panioglu Daniela privind suspendarea executării hotărârii nr. 428 din 12 martie 2024 a CSM - Secţia pentru judecători. Definitivă", se arată în decizia instanţei.

CSM invocase în ultima decizie de excludere a judecătoarei "atitudinile nedemne în timpul serviciului faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii", respectiv "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă".

Concret, Inspecţia Judiciară i-a reproşat judecătoarei că ar fi avut un comportament nedemn în sala de judecată faţă de un procuror de şedinţă de la DIICOT, în timpul desfăşurării unui proces. Astfel, Daniela Panioglu l-a întrerupt şi l-a corectat în permanenţă pe procuror şi "a indus ideea că acesta nu cunoaşte dispoziţiile legale".

Problemele Danielei Panioglu cu CSM au început după ce, împreună cu judecătoarea Alina Nadia Guluţanu, a dezvăluit în motivarea de condamnare a fostului şef al CNAS faptul că doi procurori de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa au încercat să îl ajute pe Lucian Duţă să scape de acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.