Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Viorica Costiniu, mesaj către Marcel Ciolacu: 'Cu sacii în căruță instigați populația împotriva unei puteri în stat'

pressalert.ro
viorica costiniu

Judecătoarea Viorica Costiniu (retrasă din activitate), preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, are un mesaj dur împotriva liderului PSD, Marcel Ciolacu.

„M-au asaltat stiristii cu declaratia dvs. generoasa de a reintroduce in discursul politic electoral pensiile de serviciu, marota vehiculata cu indarjire de toti politicienii vanatori de voturi, uniti in cuget si simtire prin acest subiect care framanta mintile incinse de soarta pensionarilor, zice-se.

Ce nu face omul pentru voturi!

Insinuati masuri cu buna stiinta, care se vor discriminatorii, radicale si tot atat de sfidatoare fata de lege si principii care dainuie de cand societatea a ales sa se conduca dupa norme.

De la Cuza incoace, armata si magistratii reprezinta o putere in stat, intangibila, de sine statatoare spre deosebire de guvernanti si legiferatori, si un pilon al sigurantei statului pentru care stabilitatea statutului reprezinta un fundament al celor mai importante deziderate care definesc statul inclusiv ca stat de drept.

Gresesc oare?

In anii '932-'933, liberalii, aflati la guvernare, au aplicat curbele de sacrificiu, cu exceptia magistratilor si a militarilor .

Foamea dupa bani care sa fie cheltuiti prost ,dupa cum se vede de ani de zile, tulbura, la comun, mintile politicienilor care nu se mai deosebesc intre ei nici dupa culoare,nici dupa programe sau strategii etc...

Statul de pe vremea lui Valeriu Stoica a folosit practici prin care a bagat mana in buzunarul justitiei luand masuri care au dus la calcularea gresita(!?), intentionat sau nu, si la initierea de procese care sunt si in prezent pe rolul instantelor.

Statul este dator vandut nu numai fata de magistrati dar si fata de multe categorii profesionale carora li s-au diminuat nelegal retributiile.

Si asa, Statul,care s-a vrut si se vrea "smecher" dupa cine ii tine fraiele este bun de plata a diferentelor de salariu,indemnizatie,a indexarilor,a dobanzilor care curg in continuare.

Intrarea Romaniei in U.E a fost conditionata si de rezolvarea problemelor din justitie si una dintre ele viza salarizarea magistratilor care este una din cele doua componente ale independentei si statutul lor de cand intra in functie si le inceteaza pensionarea prin deces.

Solutia care s-a agreat a fost, intre altele, sa nu se creasca indemnizatiile ci sa se aplice masurile care deja erau in practica pentru cei din armata si politie, un artificiu mult mai putin costisitor cata vreme majorarea indemnizatiilor simultan in sistem ar fi fost o manevra de mare amploare, cata vreme pana la pensionare,omul mai si moare,ori nu mult dupa aceea si astfel apasarea financiara in timp s-a apreciat ca este mai relaxata si nu necesita eforturi deosebite. Cinic,nu?!

Si acum, cu sacii in caruta instigati populatia impotriva unei puteri in stat, va transformati in sfatuitori de circumstanta pentru guvernanti sa luati ochii votantilor prin generozitatea mascata, manifestata la momentul oportun.

Nu e vorba numai de morala in politica dar si de principii de care trebuie sa tineti seama pentru stabilitatea circuitului civil al actelor care gestioneaza viata societatii.

Si cate ar mai fi de spus...

O clasa politica care "nu are clasa" este si mai mult responsabila, nu numai cu ocazia votului sanctiune, ci pe intreg parcursul ei politic ptr care va veni si NOTA de PLATA !

Ce parere aveti?

Reflectati la cata dreptate am privind lucrurile obiectiv, punctual din trecut si in perspectiva!

Si tacerea este un raspuns, cateodata mult mai valid decat cuvintele goale care ar imbraca un discurs politic de circumstanta! Numai bine”, a precizat Viorica Costiniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.