DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Judecătoarea Viorica Costiniu, mesaj dur după blocajul din CSM: 'O zi neagră pentru justiție. Poate vă votați demisia colectivă și vă duceți să vă reculegeți'

pressalert.ro
viorica costiniu

Judecătoarea Viorica Costiniu (în prezent pensionată), președinte de onoare al Asociației Magistraților din România, critică în termeni duri situația creată joi în Consiliul Suprior al Magistraturii, unde ambele candidaturi pentru funcția de președinte au fost respinse. Viorica Costiniu cere chiar demisia în bloc a membrilor CSM după acest episod.

„Lipsă de maturitate, de responsabilitate, iar în locul lor s-au plantat vanități, orgolii, decadență și multă prostie gestionată la comun cât să ducă justiția în derizoriu și să te întrebi cum este posibil ca destinele profesionale ale colegilor din sistem să sălășluiască în mâinile CSM-iștilor care nu văd mai departe de sinele lor atotcuprinzător.

Proiectele celor două candidate au vizat, fiecare în felul lor, proiectele CSM care trebuiesc finalizate și completate și cu propunerile lor conexe pentru trebuințele justiției.

Și atunci?!

Nu vă agreați personal?! Vă privește, dar nu trebuie să transpire în eter resentimentele dintre voi, CSM-iști, pentru că sunteți înlăuntrul unei autorități constituționale și nu pe prispă la sfadă, ca babadiile plictisite de viață și care nu cu voturi, ci cu vorbe grele se năpustesc unele contra altele, cu pizmă și resentimente, ca să nu zicem ură.

CSM-iștii de azi merită un Vot de Blam și să plece acasă!

Prin atitudinea Dvs, membri ai unui csm cu litere mici, dezavuați o instituție pe care ați dezonorat-o prin iresponsabilitatea Dvs și ne-ați dezonorat și pe noi pentru că nu mai aveți girul reprezentativității noastre câtă vreme vă preocupă mai mult promovarea slăbiciunilor voastre decât interesele justiției în slujba căreia vă aflați.

Acasă înainte de termen ca cincinalele ceaușiste! Și repede, pentru că prin votul vostru ne-ați desconsiderat reprezentanții unor instanțe care s-au bucurat de voturi mai multe decât cele care v-au pus în jilțuri prea înalte față decât puteți fiecare în parte!

O zi neagră pentru justiție, pentru NOI, pentru țară mai neagră decât Black Friday!

Și mâine este o zi, poate vă votați demisia colectivă și vă duceți să vă reculegeți, să uităm că v-ați dat în stambă!”, se arată într-un mesaj transmis de judecătoarea Viorica Costiniu membrilor CSM și redacției stiripesurse.ro.

Context

Judecătorul Bogdan Mateescu, actualul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost votat, joi, interimar în această funcţie, potrivit unui anunț al CSM. Votul din plen a fost exprimat pentru situaţia în care Secţia pentru judecători nu reuşeşte până în data de 6 ianuarie, atunci când expiră mandatul lui Mateescu în funcţia de preşedinte, să se întrunească şi să vină cu o propunere pentru şefia CSM. Secţia pentru judecători a CSM a respins, joi, candidaturile Gabrielei Baltag şi Andreei Chiş pentru funcţia de preşedinte al Consiliului. În aceste condiții, CSM risca să rămână fără președinte.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.