Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarele Gabriela Baltag și Evelina Oprina le-au scris parlamentarilor: 'Nu mai permiteți ca justiția să fie armă politică'

medpagetoday.com
justitie masca

Judecătoarele Gabriela Baltag și Evelina Oprina, membre în Consiliul Superior al Magistraturii, au trimis luni o scrisoare tuturor parlamentarilor înainte de dezbaterea și votul privind legea de desființare a SIIJ.

„Sunteți chemați să decideți asupra păstrării și, astfel, a întăririi independenței celor care înfăptuiesc justiția în România. Votul pe care-l veți da va reprezenta nu doar o formă de respect față de cetățenii care v-au acordat întreaga încredere, ci va constitui și o declarație de credință față de țară într-un moment ce poate fi unul al renașterii conștiinței sau, dimpotrivă, al pierzaniei. Nu puteți accepta compromisuri, nu aveți voie să faceți niciun rabat de la principiile cărora le-ați jurat credință și pe care aveți obligația morală de a le păstra nealterate în numele Adevărului, singurul ideal pe care-l slujim fiecare”, se arată în scrisoare.

”Votând pentru desființarea SIIJ, poporul român este condamnat să nu mai aibă o justiție cu judecători peste care să nu se mai abată abuzurile. După ani nesfârșiți de filaje, interceptări nelegale, amenințări, intruziuni în viața personală, toate finalizate, cel mai adesea, cu dosare anulate definitiv de instanțele de judecată, prin înființarea SIIJ, judecătorii au avut, în sfârșit, siguranța că abuzurile la care au fost supuși vor deveni istorie. Nu mai permiteți ca justiția să fie armă politică, nu acceptați să deveniți părtași ai Răului ce se poate reinstala, nu refuzați să vedeți Adevărul, nu adoptați cu ușurință decizii ce pot marca destine, nu mai îngăduiți ca oameni nevinovați să suporte consecințele unor hotărâri pripite, nu vă murdăriți mâinile, dar mai ales conștiința, cu fapte ce vor fi greu de uitat în timp”, își încheie scrisoarea cele două judecătoare.

Scrisoarea integrală poate fi citită aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.