Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător CSM, despre comunicatul Standard & Poor's: Măsurile din justiție au efecte inclusiv pe planul nivelului de trai al fiecărui cetățean

Facebook
Bogdan Mateescu, judecator CSM

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru CSM, sustine, in contextul unui comunicat transmis de Standard & Poor's (S&P) , in care agentia de evaluare financiara estimează că economia României va încetini şi mai mult în 2019, la 3,5%, din cauza cererii externe mai reduse şi a investiţiilor private mai slabe, că masurile din domeniul justitiei au efecte "inclusiv pe planul nivelului de trai al fiecarui cetatean". Magistratul se refera la mentiunea agentiei potrivit careia "Romania continua sa sufere din cauza coruptiei".

"Citeam acum comunicatul Standard & Poor's, cea mai mare agentie de rating din lume.

Nu vreau sa comentez fondul acestuia, opiniile privind tendintele economice in ceea ce priveste Romania fata de masurile luate de autoritatile romane, pentru ca nu sunt specialist.

Ce mi-a atras, insa, atentia: agentia este de parere ca "Romania continua sa sufere din cauza coruptiei" si ia in considerare "controversate reforme in justitie" care "ar putea slabi incriminarile pentru coruptie".

Citeste si Accident GRAV pe un drum național - Un șofer a nu a mai putut controla mașina din cauza vitezei. Mai multe persoane au fost rănite grav

Si vorbeste despre "interferența politică asupra instituțiilor independente" care "riscă să slăbească statul de drept și să diminueze mecanismele de control”.

Aceasta constructie argumentativa dovedeste ca implicatiile legislative in domeniul justitiei nu produc efecte doar in acest sector.

Statul este un tot unitar, segmentele de activitate nu sunt separate unele de altele, ci se afla intr-o evidenta conexiune, poate chiar interdependenta pe planul bunului mers.

Iata, o (mare) agentie de rating a riscului de creditare pe plan mondial, care acorda un fel de calificative ale riscului de tara din perspectiva investitiilor, stabilitatii economice, vorbeste despre despre modificari in sectorul justitiei si despre influenta acestor masuri pe planul credibilitatii economice a tarii.

Asadar, nu cred ca gresesc cand spun ca masurile luate de autoritati pe planul justitiei sau masurile neluate-dar necesare (imbunatatiri logistice, intarirea capacitatii institutionale) au efecte inclusiv pe planul nivelului de trai al fiecarui cetatean", a scris Bogdan Mateescu pe Facebook.

Accident GRAV pe un drum național - Un șofer a nu a mai putut controla mașina din cauza vitezei. Mai multe persoane au fost rănite grav

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.