Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător CSM, critici pentru ministrul Justiţiei, după anunţul despre Kovesi

csm-va-avea-o-noua-conducere

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat vineri, că nu o suspectează pe Raluca Prună, ministrul Justiţiei, de rea-credinţă în cazul propunerii de reînvestire a procurorului şef Laura Codruţa Kovesi, însă consideră că bilanţul DNA nu era locul pentru un asemenea anunţ. 

''Anunţul intempestiv făcut de ministrul Justiţiei, ieri, la bilanţul DNA, privind propunerea domniei sale de a prelungi mandatul doamnei Laura Codruţa Kovesi îl consider unul nefericit, nelalocul lui, pentru că inclusiv Comisia Europeană cere criterii de transparenţă şi un proces transparent privind nominalizările la în funcţiile de la Ministerul Public, cât şi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nu o suspectez pe doamna ministru de rea-credinţă, dar nu era locul să facă un asemenea anunţ. Dacă în cazul funcţiei de procuror general al României a anunţat criterii clare de parcurs privind nominalizarea, acelaşi lucru trebuia să se întâmple şi în cazul DNA şi la celelalte funcţii. Este anormal să vii să anunţi intempestiv, pentru bunele rezultate ale DNA - pe care nimeni nu le pune la îndoială - o nouă nominalizare a doamnei Kovesi la conducerea DNA', a afirmat Dumbravă, pentru Agerpres, înainte de participarea la bilanţul de activitate pe 2015 a Tribunalului Mureş.

Vezi şi: Ministrul Justiţiei, anunţ OFICIAL: Laura Codruţa Kovesi rămâne în fruntea DNA

Acesta consideră că prin anunţul respectiv ministrul Justiţiei i-ar fi făcut ''un mare rău' inclusiv procurorului şef al DNA pentru că l-ar fi pus într-o situaţie dificilă, ''ca şi cum nu ar mai exista şi alţi magistraţi care să participe la o competiţie onestă şi cinstită''. 

''Cred că poate reveni doamna ministru asupra declaraţiei - şi am această propunere către doamna ministru de a reveni asupra acestei propuneri intempestive - măcar pentru a păstra aparenţele, o procedură similară celei pentru procurorul general'', a subliniat Horaţius Dumbravă. 

Acesta a spus că sunt o serie de întrebări care trebuie puse viitorului şef al DNA, cum ar fi restituirile la procuror a numeroase dosare, achitările, cauzele care au dus la achitări în multe dosare, chiar dacă acest procent a scăzut faţă de anul 2014, dar şi scăderea cu 200 a numărului de condamnări faţă de anul 2014. 

Judecătorul a mai arătat că rezultatele instituţiei sunt foarte bune, dar sunt întrebări care trebuie puse candidaţilor pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că şi alţi procurori trebuie să aibă şansa de a accede la o astfel de funcţie. 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat joi, la şedinţa de bilanţ a DNA pe anul trecut, că înţelege să-şi asume funcţia pe care o are şi să aplice dispoziţiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Vezi şi: Călin Popescu Tăriceanu dă de pământ cu Laura Codruța Kovesi: E deplasată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.