Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător CSM, ironic după postările lui Toader: Am înțeles că a relatat ceva legat de OUG 7? Cum au apărut reglementările care au determinat proteste?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader PSD

Judecătorul CSM Bogdan Mateescu se întreabă cum au apărut reglementările OUG 7, care a scos magistrații in stradă, în contextul explicațiilor oferite de Tudorel Toader până acum, privind diferite aspecte din perioada în care a fost ministru.

Magistratul menționează că nu are acces la pagina lui Tudorel Toader de Facebook, fostul ministru restrictiondu-i accesul.

"Am inteles ca a relatat ceva fostul ministru al justitiei, dl Toader, legat de OUG 7/2019?

Cum au aparut acele reglementari suplimentare fata de cele propuse de SJ a CSM, reglementari care au determinat proteste in magistratura, cum au fost ele propuse, fundamentate, scopul lor?

Citește și Anchetă disciplinară la IGPR - Doi șefi din Poliția Română, prinși în timp ce conduceau băuți/ Unul dintre ei, cercetat penal

Si pentru care relatase ca avizul CSM ar fi urmat sa fie pozitiv?

Intreb pentru ca nu am acces la pagina dansului de unde comunica, mi l-a blocat dumnealui cand era ministru si am inteles ca explica lucruri de genul acesta", a scris Bogdan Mateescu pe Facebook.

Tudorel Toader a făcut mai multe precizări pe Facebook referitoare la modificarea codurilor penale și la legea recursului compensatoriu, mentionand că dorește aflarea adevărului. Reacțiile ministrului vin după ce a fost forțat de PSD să plece din funcție.

În mandatul lui Tudorel Toader, a fost adoptată OUG 7, care a dus la proteste ample în rândul magistraților. Una dintre cele mai contestate prevederi se referea la sporirea puterilor Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Jusțiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.