Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător: 'Urmărirea penală e superioară judecății, asta e realitatea'

baltag gabriela

Judecatorul Gabriela Baltag, presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, a declarat, miercuri, la o intalnire cu un grup de senatori condus de Calin Popescu Tariceanu, ca un procuror câștigă mai mult decât un judecător și a pus sub semnul întrebării modalitatea de promovare a procurorilor DNA și DIICOT.

"Ati vorbit despre calitatea actului de justitie. Va spunem ca sistemul judiciar prin componenta lui, prin corpul de magistrati, judecatori, procurori, simte de cativa ani inechitatile sistemului dat prin legile pe care dumneavoastra le generati. Inechitati salariale pe care nu am de ce sa le ocolesc, pana la inechitati legate de modalitatile de promovare, de numire in sistem. Ati vorbit si as putea sa va spun, e o tema pe care AMR a dus-o in discutie din 2008-2009, e vorba despre modalitatile de numire a procurorilor DIICOT si DNA. Noi, toti magistratii, dam examene foarte serioase pentru fiecare moment din viata noastra cand dorim sa ocupam o functie, dar in aceasta situatie pentru procurorii DNA, DIICOT exista o dispensa, atat pe conditii de vechime si ne trezim poate ca sunt persoane care au cativa ani si numai cateva rechizitorii instrumentate si au ajuns procurori DNA, de la Parchetul de pe langa Judecatorie direct la Parchetul de pe langa Inalta Curte. Noi o luam treptat, dam examene, pe cand aici modalitatea de promovare este numai pe baza de interviu, despre care se spune ca este foarte serios dar nu stim, nu putem sa contrazicem acest lucru dar ar fi si mai serios daca s-ar supune acelorasi reguli ca noi. Iata un motiv de discriminare. Am facut memorii, nimeni nu doreste sa schimbe nimic.

(...) Vreti sa stiti? Salarizarea este cu inca jumatate din salarizarea judecatorului are mai mult procurorul, deci urmarirea penala este superioara judecatii, este superioara judecatii, lucrul pe care trebuie sa fim sinceri si sa-l discutam, asta e realitatea", a declarat Gabriela Baltag, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.