Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii care au achitat-o pe Mariana Rarinca sunt cercetați disciplinar

justitie

Inspecția judiciară anunță că magistrații care s-au ocupat de achitarea Marianei Rarinca vor fi cercetați disciplinar.

Judecătoarea Găgescu Risantea și judecătorul Dolache Damian, de la Curtea de Apel București, vor fi sancționați disciplinar pentru abaterile prevăzute de art. 99 lit. s) și art. 99 lit. t), raportat la art. 991 alin. (2) din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel că Inspecția Judiciară precizează, printr-un comunicat de presă, următoarele:

Raportat la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. s) — judecătorii au utilizat expresii inadecvate în cuprinsul deciziei penale nr. 733/ A/ 20.05.2015, motivarea fiind în mod vădit contrară raționamentului juridic și de natură să afecteze prestigiul justiției sau demnitatea funcției de magistrat;

Raportat la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) — au fost nesocotite normele de drept procesual, prevăzute de art. 342, 344-347 din Codul de Procedură Penală, care reglementează procedura camerei preliminare.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorilor în cauză.

Mariana Rarinca, femeia acuzată că a șantajat-o pe șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel București, la trei ani de închisoare cu suspendare. Totodată, ea este obligată să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.