Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii de la Tribunalul din Constanța au anunțat că nu pot decide în privința lui Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu

Tribunalul Constanţa şi-a declinat, miercuri, în favoarea Curţii de Apel Constanţa, competenţa judecătorii cererii fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de contopire a două pedepse de câte 5 ani de închisoare primite în dosarul Centrul Militar şi, respectiv, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din staţiunea Mamaia.

Recent, fostul preşedinte al CJ Constanţa a cerut contopirea celor două condamnări definitive, iar pe 19 martie a fost primul termen de judecată, Tribunalul amânând pronunţarea pentru 20 martie. Decizia de declinare a competenţei soluţionării cererii, dată miercuri de Tribunal, este definitivă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al CJ Constanţa, el a iniţiat două hotărâri prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat finanţarea corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Referitor la această condamnare, pe 18 martie Tribunalul Constanţa a respins cererea lui Constantinescu de eliberare condiţionată din penitenciar, decizia instanţei de judecată fiind definitivă.

Citește și: EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii

Nicuşor Constantinescu, aflat la Penitenciarul Poarta Albă, a mai fost condamnat printr-o sentinţă definitivă la cinci ani de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din staţiunea Mamaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.