Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecatorii divulga: De ce s-a folosit Dan Diaconescu pentru a șantaja

dan diaconescu  motivare
 Astfel, judecatorii arata in motivare ca acesta s-a folosit în mod josnic de statutul de persoana publică, se arată în motivarea sentinţei din dosarul în care realizatorul TV este acuzat de şantaj.
Patronul OTV a fost condamnat la sfârşitul anului trecut la trei ani de închisoare cu executare, pentru şantajarea fostului primar al unei localităţi din Arad şi a unui om de afaceri. 

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 a fost contestată ulterior la Curtea de Apel București. Dan Diaconescu susţine că nu i-a cunoscut niciodată pe cei doi denunţători din dosar. 

„Cât am așteptat eu motivarea asta, pentru că eram curios să văd cum motivează un judecător o asemenea condamnare în condițiile în care eu nu i-am cunoscut pe cei doi denunțători. Unul dintre ei între timp a murit. Am avut ocazia să fac un interviu cu denunțătorul mort. El zice că nu l-a cunoscut pe Dan Diaconescu, nu i-am dat nimic, nu mi-a dat nimic”, a spus Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu este acuzat de şantajarea fostului primar al comunei arădene Zărand şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. În motivarea condamnării apare şi numele colaboratorul lui Diaconescu, Doru Pîrv, inculpat şi el în acest dosar.

"Faptele sunt cu atât mai grave cu cât inculpaţii s-au folosit de calitatea de realizatori de programe TV pentru îndeplinirea rezoluţiei infracţionale. Inculpaţii au ignorat cu desăvârşire rolul fundamental pe care presa trebuie să-l joace într-o societate democratică, acela de informare corectă a publicului , folosindu-se în mod josnic de beneficiile pe care statutul de persoane publice îl conferă acestora, deturnându-le de la scopul lor în vederea realizării propriilor interese materiale", se arată în motivarea magistraților Judecătoriei Sector 1.

Instanţa l-a condamnat pe Dan Diaconescu la câte trei ani de închisoare pentru cele două fapte de şantaj de care este acuzat. Pedepsele au fost contopite, Dan Diaconescu urmând să execute trei ani de închisoare, dacă sentinţa rămâne definitivă.    Sursa: b1tv.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.