Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii îl țin în suspans pe primarul Dorel, de la PSD, pe care DNA îl vrea ARESTAT: Omul e de 25 de ani edil de oraș

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au amânat pentru vineri, 27 aprilie, pronunţarea în recursul formulat de procurorii DNA în legătură cu decizia Tribunalului Braşov de pe 20 aprilie privind măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de primarului Ghimbavului, Toma Dorel, de la PSD.

CONSULTAȚI AICI REFERATUL DE ARESTARE

Procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă a primarului, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, scrie agerpres.ro.

Citește și: Imagini FABULOASE: Simona Halep a uimit pe toată lumea – aşa nu ai mai văzut-o niciodată

La ieşirea de la instanţa Curţii de Apel unde a fost audiat miercuri, Toma Dorel a declarat că magistraţii o să-şi dea seama că nu există nici o vinovăţie în cazul lui.

''Aştept răspunsul instanţei. Cred că şi-au dat seama şi dânşii că nu avem nici o vinovăţie. Probabil procesul o să continue. După 25 de ani (n.r.de când ocupă funcţia de primar a oraşului Ghimbav), repet din nou, se vor găsi poate mici greşeli, dar aşa ceva nu se poate întâmpla'', a susţinut primarul.

Citește și: Rareș Bogdan, atac furibund la adresa PSD: “Nenorociții ăştia din PSD…”

El a fost întrebat ce părere are despre faptul că DNA îl acuză că a aprobat achiziţia unor puieţi de mesteacăn cu 1.800 de lei bucata fără TVA, în condiţiile în care preţul pe bucată pentru un astfel de produs practicat de comercianţii de profil (RNP Romsilva) este cuprins între 12 lei/bucată şi 48 de lei bucată, în funcţie de soi, înălţime şi circumferinţă, ceea ce înseamnă o supraevaluare a preţului de circa 100 de ori. ''Nu există aşa ceva. Instanţa va decide'', a răspuns primarul.

Toma Dorel a fost reţinut de procurorii DNA în 19 aprilie, pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, toate în formă continuată. În acelaşi dosar au mai fost reţinute patru persoane. Este vorba despre Ana-Alina Geogean, contabil şef în cadrul Primăriei Ghimbav, cercetată pentru abuz în serviciu şi luare de mită în formă continuată, precum şi Lucia Dulcinatu, Sergiu Gunea şi Radu Tănase, administratori ai unor societăţi comerciale, cercetaţi pentru infracţiunile de complicitate la abuz în serviciu şi spălarea banilor.

Citește și: O nouă lovitură pentru românii cu credite în lei: Ratele EXPLODEAZĂ – Teodorovici anunță măsuri

Procurorii anticorupţie au mai decis punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Fluture Goman şi Cristinel Goman, pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălarea banilor în formă continuată, precum şi efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Aurelian Geogean, soţul inculpatei Ana-Alina Geogean, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Citește și: Iubitul Monicăi Gabor își extinde afacerile: Ce a lansat Mr. Pink în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.