Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii îl SESIZEAZĂ pe Dacian Cioloș: Ce plângeri au magistrații

facebook.com
ciolos

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a solicitat premierului Dacian Cioloş, printr-o scrisoare deschisă, să condamne oficial "minciunile" spuse de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, cu privire la existenţa a 60 de magistraţi care ar beneficia de o pensie lunară de 1 miliard de lei vechi.

"Acest mod iresponsabil de a acţiona al ministrului Justiţiei, Raluca Prună, este incalificabil, făcând dovada unei acţiuni inadmisibile de dezinformare şi manipulare a opiniei publice, ce a subminat imaginea întregului sistem judiciar şi încrederea cetăţenilor în justiţie", se arată în scrisoare, conform unui comunicat al UNJR.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul jafului lui Kim Kardashian: Ce detalii o dau de gol pe vedetă

Magistraţii mai cer premierului să explice opiniei publice ce măsuri va lua pentru a corecta "consecinţele acestei dezinformări, ce a produs grave efecte negative asupra imaginii magistraţilor şi a încrederii cetăţenilor în justiţie".

UNJR aminteşte faptul că, pe 21 septembrie, cu câteva zile înaintea întâlnirii pe care trebuia să o aibă cu reprezentanţii CSM, ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, preşedinţilor Curţilor de Apel şi procurorii generali de la acelaşi nivel pe tema "Memorandumului privind Justiţia", Raluca Prună a scris pe Facebook că "aş fi dorit să se fi vorbit transparent în Memorandum (...) despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună, pe o scăpare a legii".

Citește și: Ea e femeia care reprezintă România la Miss Earth 2016: Cu ce se ocupă tânăra de 24 de ani / FOTO

Aceeaşi afirmaţie a fost apoi întărită de un răspuns oficial pe care Ministerul Justiţiei l-a trimis presei, care a confirmat că "din informaţiile noastre există 60 de persoane care au astfel de pensii".

UNJR spune că informaţia oferită de Raluca Prună a fost contrazisă oficial de Casa Naţională de Pensii, notează agerpres.ro.

Citește și: DEZVĂLUIRILE unei vedete despre Donald Trump: Unele nu aveau sutien, altele erau goale! Intra cum voia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.