Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii se solidarizează protestului grefierilor: 'Politicienii conduc organizarea Statului spre modelul din lumea a III-a'

justitie tacere

Judecătorii se solidarizează cu grefierii, după ce aceştia din urmă au anunţat că vor bloca activitatea instanţelor şi a parchetelor dacă vor fi eliminate pensiile de serviciu ale personalului auxiliar din sistemul judiciar. Primul anunţ de solidarizare a fost făcut de magistraţii Tribunalului Argeş.

Președinte Tribunalului Argeș. judecator Mariana Vârgă, afirmă că atacul asupra veniturilor sistemului judiciar reprezeinză o etapă în desfiinţarea Statului Român.

"Capital electoral pe seama justiției! Toate partidele speră să câștige capital electoral pentru Alegerile locale și parlamentare! De fapt este vorba despre încă o etapă în desființarea Statului Român! Este un proiect politic al sistemului militarizat, care-și păstrează pensiile speciale, pentru că, pas cu pas, dezbracă de putere autoritatea judecătorească, ceea ce contravine Constituției. Magistrații Tribunalului Argeș se solidarizează protestului grefierilor, pentru respectarea garanțiilor constituționale ale justiției! Atragem atenția că prin aceste măsuri, politicienii conduc organizarea Statului spre modelul din lumea a III a și nu spre modelul democrațiilor occidentale, așa cum simulează astăzi!", afirmă judecătoarea Mariana Vârgă, într-un comunicat transmis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

Peste 6.000 de grefieri ies miercuri, de la ora 10:00, în faţa instanţelor şi a parchetelor pentru a protesta faţă eliminarea pensiilor speciale şi pentru personalul auxiliar din justiţie, iar şedinţele de judecată vor fi suspendate. Protestul se derulează pe durata dezbaterii legii privind eliminarea pensiilor speciale în Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.