Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul care a stabilit plasarea în arest a Sorinei Pintea refuză să arate public motivele - Se 'ascunde' după viața privată a femeii

judecator justitie

Judecătorul care a stabilit, nedefinitiv, plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății Sorin Pintea, pentru pretinse fapte de corupție în legătură cu executarea unui contract, a dat aviz negativ cererilor presei prin care s-a solicitat Tribunalului București punerea la dispoziție, în format anonimizat, a motivelor pentru care a stabilit acest lucru.

Concret, într-un răspuns public oficial al Tribunalului transmis STIRIPESURSE se arată că magistratul a avizat negativ cererea publicației pentru că motivele efective expuse în motivare ar afecta viața privată a persoanei pentru care s-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Ca urmare a petiţiei transmise Tribunalului Bucureşti, înregistrată la Biroul de Informare şi Relaţii Publice sub nr. 211/L/BIRP/02.03.2020, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Potrivit prevederilor art. 33 alineatul 2 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass-media aprobat prin Hotărârea nr. 197/17.09.2019 pronunţată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul încheierilor prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi s-a pronunţat asupra măsurilor preventive se pot elibera extrase, la cerere, cu consultarea judecătorului care a soluţionat cauza.

Faţă de cele arătate mai sus, cererea dumneavoastră prin care aţi solicitat o copie în format electronic a încheierii de şedinţă din data de 29.02.2020 pronunţată de Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală a fost înaintată spre analiză preşedintelui completului de judecată învestit cu soluţionarea dosarului, acesta avizând negativ solicitarea dvs. motivat de faptul că procesul penal se află în faza urmăririi penale, fază a procesului care are un caracter nepublic, precum şi faptul că publicarea încheierii solicitate poate să aducă atingere unor interese în anchetă privind demnitatea şi viaţa privată a inculpatei.

Astfel, reținând cele arătate mai sus, vă învederăm că solicitarea dumneavoastră nu poate fi soluţionată favorabil”, a transmis Tribunalul București.

Dosarul care conține contestația fostului ministru Pintea a fost trimis Curții de Apel București care a stabilit că judecata finală privind mandatul emis va avea loc vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.