Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu provoacă un 'CUTREMUR': 'Înseamnă că şi mandatul lui Iohannis este neconstituţional'

ccr

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, cel care a acuzat presiuni de la Cotroceni prin consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, lansează un scenariu care poate da peste cap scena politică. Acesta afirmă că, dacă mandatul său de judecător este neconstituţional, ceea ce ar face ilegală decizia cu privire la revocarea şefei DNA, înseamnă că şi validarea mandatului de preşedinte al lui Klaus Iohannis a fost ilegală.

Asociaţia VedemJust şi alte persoane din spaţiul public au reclamat faptul că, potrivit unei decizii recedente a CCR, un judecător nu poate fi numit pe un mandat întreg de 9 ani dacă anterior a mai exercitat un rest de mandat. Este situaţia lui Petre Lăzăroiu, dar în aceeaşi situaţia s-a aflat şi Tudorel Toader pe vremea când era membru CCR. Ţinând cont de această situaţie, contestatarii CCR susţin că decizia cu privire la revocarea şefei DNA este ilegală, pentru că a fost adoptată cu participarea lui Lăzăroiu.

Vezi şi: Consumul ACESTOR alimente conduce la DEPRESIE

Într-o intervenţie la Antena 3, Petre Lăzăroiu a amintit că validarea mandatului de preşedinte a lui Klaus Iohannis s-a făcut în decembrie 2014 cu participarea a doi judecători aflaţi în aceeaşi situaţie, ceea ce ar presupune, mutatis mutandis, că şi mandatul lui Iohannis este ilegal.

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat, vineri că a fost chemat de unul dintre consilierii preşedintelui Klaus Iohannis, care i-ar fi comunicat că şefului statului i se cere imperios de către o asociaţie emiterea unui decret de revocare din funcţie a magistratului. 

"M-am întâlnit cu doamna Simina Tănăsescu (consilier prezidenţial - n.r.), la cererea dânsei. Am fost la Facultatea de Drept, unde avea examene. M-a rugat prietenos să vin până la dânsa că are o misiune ingrată. Mi-a spus: uite, am hârtia aceasta (o cerere de la Fundaţia VeDem Just, prin care solicită preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, să pună în discuţie mandatul lui Petre Lăzăroiu - n.r). Zic: ştiu, e o aberaţie, circulă de vreo două săptămâni, eu nu iau în consideraţie. Pai da, dar zice: preşedintelui i se cere imperios să se emită un decret. Cu ce obiect? Păi, decret de revocare a ta. Zic: ştii bine că nu are niciun temei, nu are nicio prerogativă. Da, dar suntem în situaţia în care, dacă nu emite acest decret, ne dă în judecată respectiva asociaţie, dacă îl emite ne dai tu în judecată. Eu am zis: bineînţeles că aşa va fi", a relatat Petre Lăzăroiu.

Petre Lăzăroiu mai afirmă că se aşteaptă la emiterea unui asemenea decret, deşi legea nu prevede această posibilitate. Scopul ar fi să se ajungă în instanţă, iar preşedintele să poată invoca acţiunea în instanţă pentru a amâna revocarea şefei DNA.

Vezi şi: Medicii avertizează: Ceaiul de tei este INTERZIS dacă suferi de aceste afecţiuni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.