Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul Cristi Dănileț, atac INCENDIAR la adresa PSD: acuzații fără precedent

Inquam Photos / Octav Ganea
Cristi Danileț

Judecătorul Cristi Dănileț lansează un atac fără precedent la adresa PSD, după deciziile anunțate ca urmare a ședinței Comitetului Executiv. Dănileț susține că riscăm să ajungem în situația din anul 2004 când se decidea în ședințele de partid la ce dosare se dădea drumul și la ce dosare nu se dădea.

Citește și: SURSE - 'Puciștii' din PSD, lovitură pentru Liviu Dragnea: două teste de foc în Parlament

”Avizele CSM pe legile privind justiția și codurile penale sunt consultative. Opinia Comisiei de la Veneția si recomandările Comisiei Europene cică sunt facultative. Reacțiile ambasadelor străine cică sunt inacceptabile. Protestul magistraților cică nu contează. Dar vine CEx, frate, și toată lumea e în picioare și se execută imediat.
O fi devenit CEx ăsta un nou for decizional în statul român, o nouă autoritate publică și nu am aflat!
Eu văd că în Constituție încă scrie că Guvernul este al României, nu al vreunui partid. Și încă mai scrie că Guvernul răspunde în fața Parlamentului, nu a unui partid. 
Dar poate nu văd eu bine și trebuie să îmi schimb ochelarii. Poate că mă înșel eu și soarta justiției și a codurilor chiar trebuie să se decidă acum în CEx-uri, un fel de nouă putere de facto în România. Că doar nu mai departe de cât ieri ne spunea un politicien vrâncean că „în orice stat civilizat cu o democrație consolidată politicul administrează justiția” și noi am crezut că vorbește așa, la nervi.
Sper să nu ajungem să cerem încuviințarea de la CEx când decidem în dosarele noastre, așa cum în 2004 se discuta la partid la ce dosar să i se dea drumul...
PS. O fi Guvernul parte din puterea executivă, dar asta nu înseamnă că trebuie să execute ce spune CEx-ul, parol!”, arată Cristi Dănileț.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.